blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:31
Onarova farma

Onar je momentálně jedním z nejmocnějších lidí v Khorinisu a vůbec nejmocnější farmář. Ve skutečnosti je to starý protivný a namyšlený chlápek, který má svou velkou farmu daleko od města, čili daleko od vlivu krále. Jako jediný se dokázal postavit proti paladinům, kteří obcházejí malé farmy a berou z nich úrodu.
Proslavil se hlavně svými činy. Nejodvážnější je bezpochyby odtržení od města. Prostě se jednoho deštivého večera rozhodl, že začne spoléhat sám na sebe a přestane městu odvádět daně. Vždyť domoobrana mu nikdy nepomohla a vždy, když přišli, mu sebrali zásoby jídla. Jeho osamostatnění by ale nebylo jen tak, protože by zasáhla domoobrana a vše by vrátila do starých kolejí. Jenže Onar si na svou ochranu najal žoldáky. Většinu z těch chlapů jsou vězni z bývalé trestanecké kolonie a jejich vůdce je bývalí králův generál, samotný váš kámoš Lee.
Žoldáci drží domoobranu na uzdě. To je také důvod, proč se žádný královský voják na Onarovu půdu neodváží vstoupit. Farmy si tak můžou vybrat. Buď se přidají ke králi a budou drancovány domoobranou nebo se přidají k Onarovi a budou drancovány žoldáky.
Onar platí každému, kdo je odhodlán bránit jeho půdu. Každý takový zaměstanec dostává denní příjem zlata, ale také musí dodržovat určitá pravidla:
1. Nedotýkat se ničeho, co není vaše.
2. Výhýbejte se místům, kde nemáte co dělat.
3. Když budete muset bojovat, držte se žoldáků.
4. Začnete-li hádku s farmáři, budou proti vám všichni.
Onar vydal přísný zákaz prodávat jakékoliv zboží do města, a tak místní kupci musí obchodovat s cizinci na farmě. Pokud je vám král a město nesympatické a rádi byste okusili ostří mečů, je Onarova farma jasnou volbou. Nehledně na to, že až se z vás stane drakobijec, získáte úžasně vypadající zbroj.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤