blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:25
Reálný svět

O světě, ve kterém se Gothic odehrává, by se dalo říci, že je naprosto skutečný. Vše na co si vzpomenete, najdete. Jako trochu samozřejmé se může jevit střídání dne a noci, avšak to v Gothicu nemá ve svém oboru obdoby. Přes den se po nebi prohání spousta mraků a svítí slunce. Někdy se ale obloha zatáhne a z černých mraků se spustí déšť. Pokud máte kor smůlu, chytne vás pořádná bouřka. V takové chvíli je nejlepší se někam schovat, ale pamatujte, že ne nikam pod strom, aby na vás třeba nespad :).

Vše je navíc okořeněno skvělými grafickými efekty, jako např. když se podíváte přímo do slunce, pořádně vás to oslní, ba naopak schováte-li se do stínu, paprsky na vás nedosáhnout.

Když se sluníčko začne sklánět k západu, začnou se na potemnělé obloze objevovat první hvězdičky. V noci také někdy můžete spatřit měsíc, přičemž pokud se do něj zadíváte, dojdete ke zjištění, že se po obloze viditelně pohybuje. Dokonalost noční oblohy dokonávají občasně padající hvězdy. Já jsem si našel najednom kopci krásné romantické místečko s výhledem na siluetu Starého tábora, jemuž by neodolala kdejaká dívka.

V Gothicu, jako už u většiny RPG současnosti, platí, že hru nehrajete, ale žijete. Svět vás plně uchvátí a vtáhne do sebe. Vaše možnosti jsou téměř neomezené. Hra nabízí spoustu činností, které nemají skoro žádný význam. Např. jen takové sezení na lavce, či každodenní ranní oplachování obličeje a mnoho dalších. Velkou roli ve vašem a i v životě ostatních lidí v Kolonii hraje droga z bažin. Každý ji kouří a je prostě módním trendem.

Ostatní lidé žijí vlastním životem nezávisle na vás. Spí, jí, sedí u ohně, myjí se, kouří a také komunikují spolu navzájem. Jejich řeči můžete volně poslouchat, i když většinou se nic zajímavého nedozvíte.

Zvířat se to týká taktéž. Teda ne že by si mezi sebou povídala :). Absolutně se o vás nestarají, alespoň do té doby, než se přiblížíte blíže než blízko. Do té doby v klidu konají činnosti jim vlastní. Procházejí se, čistí, sem tam něco sežerou. Některá havěť žije v jako by symbioze s jinou, např. skřeti a jejich psi atd. Ale funguje to i naopak. Třeba takoví Mrchožrouti nejsou zrovna za dobře s krvavými mouchami, a tak když na sebe v přírodě narazí, do krve se pobijou (většinou teda Mrchožrout prohraje).

Gothic vám tedy nabízí spoustu možností, jak uspokojit svoje ego, a je jen na vás, které si vyberete.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤