blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:33
Sekobova farma

Sekobova farma se rozkládá na rozsáhlé rovině přímo v sousedství Onarovy farmy. Z toho vyplývá, že Sekob nemá moc na vybranou, zda se přidat na stranu vzbouřivšího se velkostatkáře nebo na stranu krále. Radši odejít z farmy, než sloužit králi.
Sekobova pověst u jeho vlastních lidí se z farmáře změnila na otrokáře. Sám si vysedává ve svém honosném křesle uvnitř domu a všechnu práci nechává na ostatních lidech, dokonce i na své ženě Rosi. Ta je ze všeho celá nešťastná, bolavá záda patří již k běžné rutině. Vaše přítomnost ji poměrně překvapí. Není divu - návštěvníci si cestu k farmě nenašli již dlouho. Maximálně tak hrdlořezové z hor či vojáci z městské stráže. Ti přicházejí na farmu poslední dobou stále častěji a rabují stále více.
Sedláci se proti nájedům domobránců nemohou příliš bránit. Sami jsou proti ozbrojeným mužům v zbroji bezmocní a musejí spoléhat na pomoc od Onara. Když se na Sekobově farmě dozvědí o blížícím se nebezpečí, uvědomí jej a Onar jim pošle několik svých žoldáků, kteří nenechavé stráže vyřídí. Jakmile je ale po všem, nechovají se žoldáci o moc líp.
Rosi, u níž si můžete koupit drobné potřeby pro lov, již několik let přemýšlí o opuštění farmy. Její manžel se snad pohádal s úplně každým, všude má dluhy a i proto krade zboží z Onarových zásob a prodává jej ve městě. Díky této levotě si už přišel na slušné jmění.
Na farmě pracuje také Sekobův syn Till. Je to ještě dítě, avšak už v útlém věku sní o tom, jak jednou po svém otci celou živnost převezme. Očividně se už přiučil tátovým zvykům. Sekýruje sedláky, jak jen může. Pořád má silácké řečičky, ale jak přijde na věc, vyklube se z něj obyčejný zbabělec.
Poslední individuum, které stojí na Sekobově statku za řeč, je Bronco. Tento bídák čeká u cesty na každého nově příchozího a vybírá výpalné za vstup na "jeho" pozemek. Stačí mu jen sáhnout do úsměvu a začne sekat dobrotu.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤