blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:35
Starý tábor

Vůdce Gomez
Pravá ruka Raven
Důležité osoby Diego, Thorus, Fisk, Milten
Místní debil Mud, Kyle



Starý tábor je největší a nejstarší tábor v Kolonii. Má také pro krále Rhobara největší význam, jelikož v jeho dolech se těží magická ruda, kterou pak směňuje za potřebné věci. Král je na něm takřka závislý. Rudobaroni, jak se přezdívá bossům Starého tábora, jsou nejzazobanější a nejnamyšlenější týpci Kolonie.
Celý tábor je rozdělen na dva okruhy. Ve vnějším kruhu bydlí spodina společnosti, jako kopáči a stínové. Ti mají své skromné dřevěné příbytky všude. Občas tam narazíte na strážce, kteří mají celý tento okruh rozdělený a dohlížejí, aby se kopáči mezi sebou nebili. Dokonce vybírají výpalné za jejich (vaši) ochranu. Princip je následující. Pokud se s někým dáte do křížku, stráže pomůžou tomu, co zaplatil. Toto výpalné činí celých deset rudy, což v začátku hry může dosti velký obnos na to, abyste jej mohli postrádat.
Ve vnitřním kruhu se pohybuje taktéž několik vlivných osobností. Nejspřízněnější duší vám bude stín Diego, který má pod kontrolou přijímání nových lidí do tábora. Také vás může vytrénovat v síle a obratnosti. Užitečný vám pak může být Graham, jenž prodává mapy. Pokud se chcete přidat k táboru, musíte splnit úkoly pro stíny - Sly, Whitper, Dexter, Scatty. Krom toho musíte absolvovat zkoušku víry pro Diega.
Druhým okruhem je okruh vnitřní nebo-li hrad. Ten obývá ta nejvyšší vrstva - stráže, mágové Ohně a samotní vládci celého campu. Je o poznání menší než okruh vnější. Z mágů Ohně je pro vás nějak důležitý skoro každý, ale v pozdější fázi hry se vaším pravým přítelem stane Milten (jako jediný z nich přežije). Mimochodem v jednom z domů stráží najdete Bullita, tedy toho týpka, co vás na začátku hry zmlátil, takže pokud máte chuť...
Vedle mágů Ohně má své sídlo Gomez. Válí se v obrovském křesle, kolem něho tančí polonahé děvy a diskutuje s Ravenem, svou pravou rukou. Je to náročný chlapík, který nestrpí sebemenší problémy. Starý tábor se může ze začátku hry zdát jako ideální útočiště pro další fázi, ale vězte, že to až tak dokonalé není.
Nakonec bych se zmínil o individuu Mudovi, který vás od prvního setkání následuje. Pořád vás otravuje poznámkami "kam jdeme" nebo "to je dnes ale hezky". Pokud nemáte nervy, tak jej určitě zmlátíte, ale on se může taky ztratit sám, když přijde na jakýkoli boj. Ale přátelství s ním má i své výhody. Můžete u něj beztrestně spát a také v pokročilém stádiu hry vám zpříjemní zábavu několika vtipnými hláškami, jakože "my sme super dvojka, zabijem Gomeze a ovládnem tábor" nebo "zas si na mě dovolovali ti chlápci z Nového tábora. Až je zase potkám, řeknu ať si to vyřídí s tebou. Ty si teď můj ochránce" :))
Nicméně Starý tábor je dobrá volba, pokud chcete začít studovat magii už zde a stát se tak Ohňo-vodním mágem.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤