blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:45
Stráže
Tábor Starý tábor

Vrstva společnosti vyšší
Vlivné stráže Thorus, Bloodwyn



Druhým stupněm vaší kariéry ve Starém táboře může být strážce. Jiná alternativa je cesta magie jako mág Ohně. Do řad strážců jsou přijímáni jen ti nejlepší a nejoddanější bojovníci. Takoví bojovníci, co prokázali své nesčetné schopnosti a obětování se pro ostatní.
Prakticky musíte splnit dvě podmínky. Ta první je jasná - musíte být v řádách Stínů. A ta druhá - musíte očistit Starý důl od důlních červů, tím že zabijete královnu v jejím temném doupěti. Není to žádný snadný úkol, ale rozhodně to stojí za to. Od Thoruse pak získáte skvělé brnění strážce a vyslechnete si první pokyny. Svou lóži budete od této chvíle mít v noclehárně strážců ve vnitřním okruhu.

Stráže se od stínů liší značnou zodpovědností. Jejich úkol je chránit celý tábor a jeho obyvatele před nepřáteli. Největší hrozbu představují chlápci z Nového tábora, kteří mají s rudobarony vykopanou válečnou sekeru. Ale důležité je také udržet pořádek uvnitř tábora. To bývá někdy menší problém, jelikož kopáči se mohou lehce dostat do problémů. Kvůli tomu si stráže rozdělili celý vnější kruh na různé časti, přičemž každý si obchází jednu a dává pozor na dění mezi lidmi.
Stráže stejně jako každý v Kolonii potřebují rudu. Částečně si přidělávají vybíráním klasického výpalného. Na druhou stranu se to jeví jako dobrý kšeft, jelikož jen za deset nugetů vám nabízí svou ochranu, když se dostanete s někým v táboře do křížku. Pravidlo je jednoduché. Pokud se s někým budete rvát, pomůžou vám, když zaplatíte. Naopak pokud nezaplatíte, pořádně vás zničí.
Hlavou stráží je respektovaný Thorus, strážící vchod do vnitřního okruhu. Je to celkem férový chlapík a hlavně tvrdý bojovník.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤