Receptář ne jen na nedeli :)
17.Duben 2005Dnes si uvaříme krocana na wisky:
Koupíme pětikilového krocana (pro sest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a prouzky speku. Krocana poklademe spekem, zavázeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté ulozíme krocana na pekáč a vlozíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, at trouba pořádně bručí....
Dame si dalsí tři whisky....
Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po dalsí bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalsích pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kruvacana pečem dalsí dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a kazdých deset minud dem čúrat. Je-li to aáspoň drozku mozný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si jesdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamastněnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Trosku se prospíme. Prístí den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem....
napsal/a: DJLinkman 20:37 Link