21.Prosinec 2008
VSE CO VÍÍM O LÁSCE
Láska, co je to vlastně láska? Ví to někdo? Pár filozofů možná, já se ale přiznám, že nevím úplně přesně co to je. Pro mě osobně to je nějaký pocit, který mám, když je mi s někým strašně dobře . Můžu se na něj spolehnout, nedokážu bez něj vydržet ani chviličku – však to znáte. To je pro mě láska. Trošku jsem pátrala po internetu, a našla jsem několik přesných definic slova láska. Vážně mě totiž zajímalo, co na to říkají odborníci. Ihned mě napadla Wikipedia, kde se o lásce píše asi toliko;

Slovo láska má širokou škálu významů, od bytostně důležitého vztahu (láska mezi mužem a ženou, vlastenectví jako láska k vlasti) po vyjádření spokojenosti nad chvílí zábavy („Miluji ten film“). Termín „láska“ může popisovat intenzivní pocit náklonnosti nebo emocionální stav, často mezi osobami, zvláště mezi mužem a ženou, a zároveň i odpovídající postoje a jednání. Pro svůj velký psychologický význam je láska jedním z nejdůležitějších námětů v umění – knihách, filmech, divadelních hrách i písních mnoha žánrů.


» Láska nespočívá v tom, že se lidé na sebe dívají, ale že hledí společně jedním směrem.

» Lásku nepoznáme v okamžiku, kdy nalezneme dokonalého člověka, ale v okamžiku, kdy ho jako takového začneme vidět..

» Láska je jako příklad z matematiky. Počítáš a u výsledků zjistíš, že jsi někde udělal chybu. Chceš se vrátit, ale nemůžeš – zvoní…

Další věc o lásce, která mě zaujala, jsem našla opět na Wikipedii. Tohle je opravdu zajímavé „hlavounské“ čtení, a abych pravdu řekla, vůbec by mě nenapadlo, co všechno ta láska dokáže .



Když poprvé spatříme nějakého člověka, lidské oko přenese jeho obraz do mozku, který vyhodnotí zda se tento člověk hodí právě k nám. Někteří psychologové se domnívají, že nosíme ve svém podvědomí zapsány určité charakteristické rysy. Všechny tyto rysy dáváme najevo řečí těla – tím jak se pohybujeme, tváříme a chováme. Když se na nás podívá osoba opačného pohlaví, její mozek během vteřiny vyhodnotí, jestli neseme stejné znaky. Pokud mozek vyhodnotí, že jsme osobou vhodnou k seznamování, spouští se další reakce v lidském těle.
Vložil: Daisynka017 @ 13:36  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Daisynka017
Domov: Ústecký kraj
O mně: Směj se, kdy můžeš. Omlouvej se, když bys měl a nech plavat věci, které nemůžeš změnit. Miluj hluboce a odpouštěj rychle. A nebuď smutný, protože život je moc krátký na to být nešťastný. Lidé se mění a věci se kazí, ale vždycky si pamatuj - ŽIVOT JDE DÁL!
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Template by
Free Blogger Templates