04.Červenec 2007

Murderdolls začali hrát jako The Rejects v roce 1995 (ale ještě před Slipknot) , založeni Joeym a ex-zpěvákem Dizzy Draztikem. Joey zvuk The Rejects označuje jako : "křiklavý, agresivní, hrubý, šílený, pochybný, heavy a 'blood and guts' rock´n´roll". Měli velké problémy s obsazením a to do té doby, než se Joey v roce 1999 seznámil s Tripp Eisenem na turné když Static-X a Slipknot společně hráli na La Vida Loco před Coal Chamber. S Trippem si hned padli do noty - sdílejí spolu lásku k hororům (Joey je sleduje od 6ti let), Motley Crue, Slayeru a Twisted Sister.

.: Ten pak sehnal Wednesdayho13 (kdysi ho potkal na nějakém koncertě, když tam W13 prodával nějaké The Plasmathic videa, do té doby frontman North-Carolinských Frankenstein Drag Queens From Planet 13) jako basáka. S Joeym rychle začali přepisovat staré songy a psát nové (inspirovaly ho horory a prohlašuje, že žádný z textů není založený na osobní zkušenosti.) a po nějaké době ho Joey požádal, jestli by něco nezazpíval, zalíbilo se mu to, tak Wednesday zůstal jako zpěvák a Dizzy letěl. ("On s tím nepraštil dobrovolně... Prostě jak jsem slyšel Wednesdayho zpěv, bylo jasný, že je tam zbytečný, no prostě sme ho vykopli. A taky, s Wednesdayem byla mnohem snadnější spolupráce než s Dizzym. " - Joey)

.: Po vstupu Wednesdayho se změnilo opravdu všechno - i název :"No, dlouho jsme vybírali, a pak mě napadlo tohle... Občas jsme si totiž dělali žerty z toho, že naše hudba je něco mezi The New York Dolls a Murder Junkies no a tak jsem to spojil... (smích) ... naše songy jsou takové hororové no tak jsme mysleli, že jméno by nás mělo jako reprezentovat." - Joey

.: Byli garážová kapela v pravém slova smyslu : Až do vydání Slipknot sice pilně zkoušeli, ale za celou tu dobu odehráli jen 4 live show, a to jen Tripp a Joey na kytarách.

.: Album Beyond The Valley Of Murderdolls nahráli jen ve třech - Joey kytary, basu a bubny, Tripp kytary a Wednesday13 basu a zpěv. Nahrávali ji v SR Audio studiu (zde např. Slipknot nahráli Spit It Out, New Abuse Remix "My Plague" nebo Joeyho remix Fight Songu) na konci dubna/začátku května 2002 v Des Moines a produkoval ji (zčásti i mixoval) Joey. Pak, když měli vyrazit na turné do party přibrali ještě Trippovy kamarády Erica Griffina a Bena Gravese (alias The Ghoul), kteří se také objevili v klipu který Static-X natočili jako soundtrack k Queen Of The Dammned a do té doby prodávali v obchodech na proslulé Merlose Avenue v LA.

.: Po vydání desky, která měla (a ještě furt má) ve světě velký úspěch má skupina venku singl Dead In Hollywood, kde si v klipu zahrál i Marylin Manson (je těžký ho najít, ale de to...;)). Pak Tripp opustil kapelu (zjistil, že nezvládá 2 kapely zároveň) a místo něho hraje kytarista Dope, Acey Slade. Skupina se vydala na turné po celém světě a nejblíž České republiky hráli, myslím, v Mnichově a to na turné s Papa Roach - někdy ke konci října. Tohle turné mělo taky velký úspěch, ale prý jejich hudbu Papa Roach fanoušci moc nebrali. V Londýně Joey bubnoval (jen tak ze srandy) místo jejich bubeníka a bylo to vlastně úplně poprvé, co veřejně hrál unmasked na bubny.

.: Jejich live show jsou (prý) plné energie a radosti z hraní. Hudebně se sice hodně inspirovali od Alice Cooper, ale na show rozhodně nic podobného nepředvádějí - neusekávají hlavy hadům ani nemají na stage gilotiny. ("Rozhodně žádné násilí jako ve Slipknot. Ale jasně, taky se při koncertech dějí totální šílenosti... Něco jako kdyby Stooges pařili na Amen. Ale řekl bych.. nikdy není dopředu jisté, co se stane. Wednesdaymu se v mozku rodí totální šílenosti !!!! Ale pozor, rozhodně by se to nemělo brát moc vážně. Všechny naše songy mají melodické refrény a jsou veselé a zábavné jako peklo takže ta show už se od toho odvíjí tak nějak automaticky. Jo, není to tak, že bychom jen stáli a hráli. Skáčeme po celé stage, skáčem do davu... Jednou jsem (za hraní) vyskočil na drumset, málem to Bena porazilo. Když hraju, jsem úplně šílený. Nepoznal by jsi mě. - Joey

Vložil: DarkDeath ¤