Problemy lidi s........   06.Leden 2008


Problémy lidí s osobními pocítaci jsou shrnuté v legende, podle které Bill Gates prohlásil, že kdyby se automobilový prumysl vyvíjel stejne rychle jako pocítacový, "meli bychom dnes auta za 25 dolaru, které by ujely 2500 kilometru na 5 litru benzínu".

Na to prý reagoval šéf automobilky General Motors seznamem dalších vlastností, které by auta mela, kdyby se podobala pocítacum:
1. Auto by z neznámých prícin 2x denne havarovalo.
2. Po každém premalování car na ceste byste si museli koupit nové auto.
3. Cas od casu by urcitý manévr (napríklad prudké otocení volantem doleva)zpusobilo zastavení auta, a kdybyste chteli pokracovat v jízde, museli byste vystoupit a znovu nastoupit.
4. Airbagy by se vás pred nafouknutím zeptaly: "Opravdu chcete airbagy nafouknout?"
5. Každé auto by smel používat jenom jeden ridic a pujcení auta (i príbuznému) by se považovalo za porušení licencní dohody.
6. Kontrolky indikující nedostatek oleje, teplotu vody a stav paliva by nahradila jediná kontrolka "Kritické chyby auta".
7. Firma Apple by vyrábela auta pohánené solární energií,spolehlivejší, 5x rychlejší a s jednodušším ovládáním než auta od Microsoftu, ale jezdila by jenom na peti procentech cest.
8. Cas od casu by se auto samo bez zjevné príciny zamklo a odemknout by se dalo jen trojhmatem: stlacení kliky dverí + otocení klícem v zapalování + podržení antény rádia.
9. Všichni majitelé aut by si museli koupit i luxusní sadu cestovních map, kterou vydává dcerinná spolecnost automobilky, bez ohledu na to, potrebujete-li ji, nebo ne. Když by mapy nebyly prikoupené a v aute, prudce by klesl výkon vozu.
10. Kdybyste chteli vypnout motor, museli byste stlacit "Start"

napsal/a: DawsonX 21:17 | Nemoudra Abynabylatakovanudaaa Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář