10.Červen 2008
Zkuste zavřít oči ...
... a představte si tu idylu. Je parné letní odpoledne roku 1964. Na nádraží do Mokropes přijíždí malý motoráček, usměvavá průvodčí otevře dvířka, popřeje krásný den a vy nastoupíte ... Vedle vás na dřevěné sedačce sedí chlapeček, asi pět let starý, a žadoní: "babičko, já chci řídit vláček, babičko, babičko ..." Když v tom hodná paní průvodčí prošla kolem babičky a chlapečka, procvakla lístky a řekla: "chceš řídit vláček?" A už už seděl chlapeček na klíně hodnému strojvedoucímu /nebyl to pedofil/ a páčkama řídil vláček. NE !!! TENTO PŘÍBĚH JE SCI-FI!!!
My si budeme povídat jiný příběh z vlaku. Nasral jsem se, až jsem málem vybuchnul ... Proč? No tak si to představte. Serete si to z práce, kodrcáte se hodinu v koloně v autobuse, pak dorazíte do města č. 2 a jdete na vlak. Máte asi 1/4 hodiny čas, jdete si koupit lístek a ejhle. No ... Prostě lidí do cypa u kasy a samozřejmě nikoho z personalistů, či kterých dementně myslících pověřených lidí ze stanice, jedna přepážka. Netrefil by vás cyp? Mě ne, ale tak jsem počkal chvíli. Když jsem stál 13 minut, tak jsem se na to vykašlal a šel na vlak, který měl odjezd za 2 minuty. Říkám průvodčí: "Jedete na Krnov? Jen chci říct, že nemám lístek, protože je tam děsná fronta na jednu pokladnu ..." No, už v tu chvíli mě nasrala, že facka by to omluvila, ale ženy nebiju, ani muže (na to nemám tělesné proporce :D) Jakmile nastoupila do vlaku, začala se se mnou hádat, že jsem si měl koupit lístek s předstihem, a že zaplatím proto přirážku 30 korun. No a kdo mě zná ví, že to mohlo skončit nejinak než hádkou. Argument vs protiargument. No a víte vy, co tak bez pardonů pitka řekla? "Lístek si můžete koupit až 2 měsíce dopředu" Ty kokot! No ve mně bublalo. Začal jsem zvýšeným (dost) hlasem: "Si děláte prdel, ne? Děláte si ze mě piču, že mám si mám lístek z práce koupit 2 měsíce dopředu, kdyby byla fronta?!" (fakt už to bylo po 5ti minutách dohadování a byl jsem už donucen být sprostý) a víte vy co ona na to?! "proč jste si jízdenku nekoupil ráno, když jste jel do práce?" - Málem jsem padl pod sedačku. Tak kráva mě ještě snad začne vyslíchat, či poučovat, jak jezdit do práce. No dal jsem ji 22,- za jízdenku (klasická cena) a ještě mi vrátila 3,- za to, že mi to dala z jiné stanice bez přirážky.
Ale ta scéna kolem toho. Celý vlak na mě čuměl jak na chuja. No nic. "Ukončete prosím nástup, vlak je připraven k odjezdu!"

 
Autor: ErinQo v 17:39 |


Komentáře (0):