Protože nekoukám na reklamy v tramvajových zastávkách tak většinou nemám šajnu o tom co se zrovna v kinech děje. Teď před chvílí se mi ale dostal do rukou film Roming, a tak jsem zjistil že je to nový český film z romského prostředí, s Bolkem Polívkou , Marianem Labudou a dalšíma pro mě už míň známejma hercama.

 
Nezkouknul jsem ten film celý, ale jen několik "ukázek" a docela se nasmál, sice ne nijak extrémně, ale náladu ten film zlepší zaručeně každýmu.

Pokud náhodou Vás už přestalo bavit číst dál, tak se mrkněte jen na obrázky, který mi poskytl google.com ze servrů bontonfilm.cz a cinema.cz,  a potom určitě přečtěte poslední odstavec ;)  


Policajti zastavili náklaďák Stano Zaječího (Bolek Polívka). Ale syn Romana (Marián Labuda) vše vyřeší tím, že mobilem začne fotit policajtský auto jak stojí na přechodu pro chodce a vymyslí si historku že Roman je nějakým významným zástupcem Romů v parlamentu a při Evorpské unii. Policajti mají dojem, že ho zahlídli v televizi a tak je raději nechají jet.


Další kousek, který jsem z filmu zahlédl se odehrává v kostele, křtí se dítě nějaké Romky, která ale nemá občanský průkaz (ho prodala) a proto se mezi přítomnými Romy musí najít jiný. Ke křtu je potřeba i občanka otce dítěte, ten ale není přítomen a protože občanku bratra matky dítěte farář vzít nemůže (by to bylo smilstvo), tak se otcovství ujímá Stano Zaječí (Bolek Polívka).


V dalším úryvku, který jsem zahlédl a ke kterému jsem na bontonfilm.cz našel fotku, je Roman (Marian Labuda) postřelen při pytlačení, a protože se ho bojí odvézt do nemocnice (vyšetřovali by to policajti), musí mu broky ze zad vyndat nožem dezinfikovaným vařící vodou v kotlíku nad ohněm. Roman leží v síti natažené mezi stromy a odpočívá, protože má samozřejmě teplotu tak v halucinacích vidí romského krále Somálího, který si za ním přichází pokecat.

Víc úryvků z filmu si už buď nepamatuju, nebo jsem je vidět nechtěl:) Asi bych se měl i omluvit, že jsem to, nepsal lépe a vtipněji, nebo že jsem to vůbec popisoval a tím Vám něco prozradil a vy se tomu potom nezasmějete, ale co už ;) 

Jak už možná tušíte, tak si chci film Roming užít v kině. Nejlíp hned, ale protože je zrovna pět ráno, tak asi až navečer, pokud se teda najde někdo kdo se mnou půjde ;)  Anebo možná až někdy později, protože jak jistě sami uznáte,
jít sám do kina? no to je na houby :) Tak jestli jste někdo na tom podobně jako já, tak mi napište vzkaz, email, cokoliv nebo komentář (nenechte se pobízet), třeba pokecáme a třeba na ten film zajdem.
Budu se těšit.
napsal/a: FrSp 04:50 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář