23.Leden 2009,19:51
             Samota je velice zajímavá zkušenost pro mysl člověka...do tohoto stavu se člověk může dostat velice jednoduše, nicméně jen velmi obtížně se z něj opět vymaní! Není to stav těla, kdy jste například jen sami doma... Je to určitý stav mysli. Takový pocit, kdy je vaše myšlení, řekněme, úplně na jiné úrovni..slyšíte co lidé říkají, ale neslyšíte co tím chtějí říct..vidíte lidi, ale nepoznáváte je.., cítíte,ale vůbec nemáte ponětí co... a tak nezáleží na tom, kolik lidí Vás obklopuje. Může jich být třeba i tisíc, můžete s nimi mluvit, smát se, ale i tak můžete být sami.
         Být sám ale určitě není do jisté míry špatné. Člověk se stává pánem svého času, se kterým může zacházet tak, jak uzná za vhodné. Může bezvýznamně pozorovat zeď či jiné naprosto obyčejné, v této chvíli však naprosto fascinující, objekty.. dělat věci, které nikdy nedělal či které dělá moc rád. Prostě má čas jen na sebe a s nikým se o tuto drahocenou věc dělit nemusí...Já  se ale v  tomto případě asi nejvíce zabývám svými myšlenkami. Při pocitu osamění totiž přemýšlíme o věcech, které by se jindy možná vůbec nestaly středem našeho zájmu, ovšem nyní se nám zdají být mimořádné a dostatečně hodné našeho bádání. V těchto chvílích můžeme také vyřešit spoustu věcí a osobních otázek, které se nám za celé roky mohly nahromadit. Proč jsme nedostali při zkoušce lepší otázku, za jakým účelem vznikl bublifuk, co bylo dříve - vejce nebo slepice?
        Nic se ale nemá přehánět a samota není výjimkou. Dlouhé osamocení může totiž u člověka vyvolávat myšlenky naprosto nelogické až maximálně absurdní. Například když boxer začne přemýšlet o kariéře v baletu nebo popelář o chirurgii. Můžete si také začít povídat  s Vaším domácím mazlíčkem, což je naprosto běžné, pokud se ovšem posléze nezačnete smát jeho odpovědím. Pokud se něco takového stane, myslím, že je ten pravý čas vyměnit samotu za něco jiného.......Tak to bylo jedno z mých naprosto nelogických samocenských zamyšlení o věci či stavu, pokud chcete, zvaném samota... o které bych normálně vůbec nepřemýšlela..
......no a pokud jde o tu záležitost se slepicí a vejcem...jelikož mi je 20 let, už kdecos vím. Také to, že ptáci vznikli z plazů...a tak Vám můžu tuhle otázku objasnit... byl plaz a  ten měl vejce, z  kterého se vylíhl pták, tedy slepice....nebylo to sice hned, nicméně si myslím, že tímto je otázka vyřešena. První bylo vejce, protože plaz není v otázce jaksi zařazen. Naprosto jednoduchá otázka, která však potřebuje hlubší zamyšlení..a nebýt samoty, asi bych nad tím nikdy nepřemýšlela. Děkuji za pozornost
 
vložil: Frukko ¤


0 Komentáře: