Spravedlnost je iluze


Spravedlnost je iluze, protože si nejsme mocensky a ekonomiky rovní, a tam kde není rovnost, tam je spravedlnost iluze, protože spravedlnost tam slouží těm, co mají velikou moc a veliké bohatství a zákony i soudy se stávají sluhou sobecké elity. Jakmile se společnost rozdělí na mocnou a bohatou elitu a na bezmocnou a chudou pracující lůzu vznikají okamžitě přísné zákony pro lůzu a elitě zákony vše tolerují, co je dovoleno elitě, to je zde přísně zapovězeno lůze.
Myslíme a konáme podle situace a otroctví je situace, která likviduje spravedlnost, jasnou ukázkou nespravedlivé společnosti jsou koncentrační tábory, nebo války, kde elita likviduje lidi, se kterými má ona problémy. Dokud na světě nebude rovnost mocenská a ekonomická, do té doby zde nebude ani spravedlnost, a tam kde není spravedlnost, tam je i logicky ekonomická a ideologická krize.
Tržní společnost je založená na tom, že všichni zdraví dospělí lidé profesionálně pracují, a jsou za svojí práci, i správně profesionálně odměnění, jakmile zde není ekonomická spravedlnost, není zde dostatek práce ani dostatek peněz na platy. Čím větší jsou mocenské a ekonomické rozdíly mezi elitou a lůzou, tím větší je zde krize u; ekonomiky, politiky, náboženství, spravedlnosti, policie, byrokracie, školství, zdravotnictví, rodiny, atd. Je snadné okrást na mzdě toho, kdo profesionálně pracuje, aby se měl lépe ten kdo má velikou moc a veliké bohatství, jenže je to obrazně jako s půdou, pokud půda nedostane hnojivo, přestane rodit a peníze jsou jako hnůj, kterým se musí pohnojit půda, aby rodila.
Neustále dochází k tomu, že měníme lesy na pole a po čase se pole mění na místa, kde nic již neroste, protože se o pole správně nestaráme, tak jako jsme zlí k přírodě tak jsme zlí i k těm co zde poctivě pracují a zajišťují společnosti to, co společnost miluje a potřebuje. Soutěž a boj o výhody z nás bohužel učil bezcitné a bezcharakterní ubohé jedovaté hady, co jsou krásně oblečení a krásně hovoří, aby zde mohli dělat; prezidenty, řiditele, soudce, profesory, generály, atd.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy