28.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 11:50
Burnout Paradise The Ultimate Box


Něco na začátek


Milujete odvaz, bouračky, rychlost a mnoho dalšího co k autům patří? Tak to vám vyhovuje Burnout Paradise The Ultimate Box. Jestli chcete dál slyšet o „autíčkách“, v následující recenzi toho bude dost.




Recenze




Konečně další zrychlovačka do vašeho PC, ve které budou chybět dané tratě. Říkáte si divné, vždyť v minulém díle byly a v NFS jsou pořád. Ano tohle je jedna z her, která vám dá do vlastních rukou volnost a svobodu. A vůbec to není nějak těžké najít si trať, ale i když se ztratíte existuje tlačítko, které vám ukáže směr.
Zkusil jsem to a opravdu to jde. Začal jsem závod, všichni vyjeli vpřed a já se obrátil a jel si skotačit na druhou část virtuálního města Paradice City. Opravdu tady záleží jenom na vlastním instinktu a na vaší reakci. Ve hře na vás čeká hodně billboardů, které chtějí jenom rozbít jakýmkoli způsobem i skokánky zde jsou a ty vás dokáží vyhodit, až do výšky kolem dvaceti metrů (odhadem). Ve hře je pět druhů závodů.


První je úplně normální Závod, dostat se z bodu A do bodu B, je možno jezdit jak chcete, jak jsem probíral na začátku. Druhý je Zběsilá jízda, kde musíte do časového limitu, libovolným způsobem zničit protivníkovo auto. Podle mě je to nejzábavnější disciplína. Kaskadéřská jízda je třetí disciplína, která je o ničení billboardů atd. a to všechno v časovém limitu. Je lepší, když později budete znát mapu města.
Čtvrtá disciplína je pravý opak zběsilé jízdy. Musíte ujet bláznům, kteří se vám snaží zničit na kousíčky auto a jmenuje se S terčem na zádech. Poslední pátá je Žhavá dráha. To je speciální disciplína, ve které můžete jen s vybranými auty a pokud se dostanete do budu B do časového limitu, máte vylepšené auto, se kterým jste jeli tento závod.


Engine je RenderWare, který i s grafickým zpracováním dává nadlické prostředí, auta a mnoho dalších detailů, které vás asi jen tak hned neomrzí. A teď k městu. Město má obrovské rozměry a dalo by se srovnávat i s jednou polovinou města GTA 4. Město se rozkládá na 30 kilometrech čtverečních a je rozděleno na 5 čtvrtí. White Mountain, Silver Lake, Harbor Town, Palm Bay Heights, Downtown Paradise. A ještě něco ve hře nejsou jenom auta, ale i motorky. Aut ve hře je kolem sedmdesáti a motorek je také určitě hodně.
Auta jsou udělaná natolik dobře, že od škrábanců se můžete dostat, až k přijití o střechu vašeho auta. Namísto garáže tu budete mít vrakoviště. Auta se získáváte po vyhraných závodech, po bourání billboardů a nebo po ničení protivníkových aut. Dokonce po některých závodech, dostanete informaci, že tam a tam je auto a vy ho máte dovézt na vrakoviště a tam ho zničit..
Ve hře nejsou opravdové značky aut, ale to vůbec nevadí. Mezi jednotlivými auty je realistický rozdíl v řízení, takže bude těžké si zvykat na jiné auta. K Burnout Paradise The Ultimate Box se nedá najít žádná jiná hra, se kterou by se dala srovnávat.




Minimální konfigurace


Windows XP (SP 2 nebo novější):
Procesor 2.8 GHz Intel Pentium 4 nebo ekvivalentní
1GB RAM
Grafická karta 128MB s podporou Pixel Shader 3.0
Internetové připojení pro online aktivaci a rovněž pro online hraní - alespoň 512 kbps nebo rychlejší
Windows Vista:
Procesor 3.2 GHz Intel Pentium 4 nebo podobný
1,5GB RAM
Grafická karta 128MB s podporou Pixel Shader 3.0
Internetové připojení pro online aktivaci a rovněž pro online hraní - alespoň 512 kbps nebo rychlejší.


Doporučená konfigurace


Windows XP (SP 2 nebo novější):
Procesor 5.0 GHz Intel Pentium 4 nebo ekvivalentní
4 GB RAM
Grafická karta 512MB s podporou Pixel Shader 4.1
Internetové připojení pro online aktivaci a rovněž pro online hraní - alespoň 512 kbps nebo rychlejší
Windows Vista:
Procesor 5.1 GHz Intel dual core 4 nebo podobný
6 GB RAM
Grafická karta 1GB s podporou Pixel Shader 5.0
Internetové připojení pro online aktivaci a rovněž pro online hraní - alespoň 512 kbps nebo rychlejší


Shrnutí


Ve hře je strašně moc aut i motorek. Vše je v nejlepším pořádku, kromě dlouhých loadingů, které mě strašně štvaly a ubírali mi čas. Ještě něco. Hra nemá poutavý příběh, za to ale dlouhý, takže jestli nejste vášnivý hráč závodních her, tak vás hra do týdne omrzí. Menu se mi zdá strašně nepraktické, ale když se naučíte, tak není co řešit. Jinak moc pěkné grafické zpracování.


Burnout Paradise The Ultimate Box dostává od GameWorld 83%


 



0 Komentáře: