27.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 17:05
Call of Duty: World at War


Něco na začátek


Pokud stále přemýšlíte nad tím, jaká je nejvíce prodávaná hra, tak vám narovinu mohu říci, že se jedná o nejznámější trháky každého roku. Tušíte správně Call of Duty. Tentokrát se však opět vrátíme do druhé světové války, tak jak jsme byly zvyklí z dřívějších dílů. Bohužel Druhá Světová Válka tu byla mnohokrát a začíná to být veliká nuda i z pohledu Call Of Duty World at War. Určitě si pamatujete na předešlý díl Call Of Duty 4, který už s Druhou Světovou válkou neměl nic společného, ale nechápu, proč se opět vrátili k tomu, co podle mě nemá už budoucnost. Hra sama o sobě působí příjemným dojmem, ale časem zjistíte, že se nic nezměnilo a hra tak přijde velice nudně.





Recenze


Z pohledu 2. Světové války nelze vymýšlet nic nového, jelikož v každé hře je ten samý příběh, pokud však se jedná o 2. Světovou válku. Call Of Duty 5 se měla stát reálnou akcí, kde bude vládnou krev a masakry, díky kterým se vžijete do dějství války. Jak už to bývá zvykem, opět samé žvásty, tentokrát ale z pohledu nejznámější hry Call of Duty. Je to tak, hra je více arkádová a v průběhu války budete skoro nesmrtelný voják, který má po ruce dostatečný arsenál a vojenský tým. To už tu bylo ale mnohokrát. Call of Duty 4 Modern Warfare měl alespoň zápletku, kterou ale neuvidíte. Jediné co zjistíte v novém Call of Duty je to, že Američané mají chuť se pomstit za útok na Pearl Harbor.


Opět budete dobývat s rudou armádou Berlín a opět se podíváte do Stalingradu. Podle mě je jedno, jestli se hra bude odehrávat v tichomoří nebo ve Stalingradu, jelikož hra je úplně stejná a nemá se čím novým pochlubit. Ve hře chybí prostě jakýkoliv děj a hra vás zavede o pár let dozadu a z ničeho nic o pár let dopředu. Myse, nemají žádné vysvětlení k historii. Prostě dostanete samopal a už to bude lítat. Jediné co potěší, tak to je alespoň džungle plná zákopů a různých tunelů. Bohužel v džungli se nemůžete promenádovat a nemáte žádnou volnost. Prostě jeden směr a hotovo. Úkoly nejsou nějak zvláště zajímavé a grafika na dnešní dobu je příliš slabá. Opět musím vztekle kopat do hlíny a naříkat „ Pane bože za co nás trestáš-Toto, není normální“ .




Jediné na čem si vývojáři vybrousili zuby je Stalingrad, který má opravdu skvěle propracované efekty, které dostávají ode mne jediný plus, který jsem našel. Další věc je čím dál více protivníků na mapě. Kam se podíváte, tam přibíhají nový protivníci, přitom tolik protivníků nezažila ani samotná opravdová válka.V Call of Duty mají zřejmě každý rok stejný úkol. Honem rychle vytvořit další díl a ihned do obchodů aby byly penízky. Každý se vždy těší a náhle se vynoří hra, kterou jsme nečekali. Další propadák, který si zahrajeme a zase odinstalujeme. „Ach jo“ . Ke všemu inteligence protivníku je každým rokem tupější a já se více zasmál té tuposti než celé hře samotné. Obrovský smích a potlesk před monitorem, čekal jsem, že jsem tupý já, ale hodně jsem se spletl, stále na tom nejsem tak špatně. Jedním slovem hra byla vytvořena pro kategorii od 8 let do 15 let, aby se mladší kategorie měla o čem bavit, ale bohužel pro mě to je jen další zklamání v tomto roce. Hru jsem dohrál asi za 7 hodin a vůbec mě nepobavila.


Závěr


Call of Duty: World at War disponuje jinak pěknou grafikou, příjemným zvukem a chvilkami a příjemným zážitkem a zábavou. Jenomže já nejsem recenzent, který dává slavným titulům ihned 90% podle názvu, ale dokážu být velký kritik. Tuto hru bych jinak hodnotil na 60%, ale udělám dnes výjimku a Call of Duty: World at War dám nezasloužených 75%, ale marná sláva


 



0 Komentáře: