27.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 17:32
Metal Gear Solid 4


Něco na začátek


Více jak 21 let obdivují hráči známé jméno nejslavnější sérii všech dob. Každý vykřikuje to samé. Jeden název, který se zařadil do síně slávy díky KONAMI. Metal gear solid. Píše se den dvanáctý červenec roku 1987 a na scénu přichází první příběh ještě na osmibitovém počítači. Od té doby se každý rok stane nový zázrak a náš špion je tu vždy s novým dobrodružstvím. Každý díl slavné série dostává v každé recenzi hodnocení, které má málo jaká hra. Že by opravdu byla Metal Gear Solid hrou, kterou žádná hra nedokáže porazit? Že by nový Metal Gear Solid 4 byl opět triumfem a stal se opět 100% králem? To vše v recenzi!




Recenze


Metal Gear Solid vám hned na začátek nabídne plně funkční a originální next-gen titul. Každým rokem šlo hráčům hlavně o scénář hry, ale bylo pár ohlasů, kde hráči chtěli hezčí grafiku! Metal nepatří rozhodně mezi hry, kde je jen hezká grafika a zbytek stojí za vyhození hry! Metal je hra, která se zamířila vždy jen na syntézů scénáře, kamery, hratelnost, scénky a teď to nejdůležitější. Příběh.


Metal Gear Solid 4 vám tentokrát nabídne mnohem více, než jsme byly doposavad zvyklí. Jako vždy Metal Gear Solid ukazuje, že prostě musí patřit mezi nejlepší hry celého Světa. Tým tvorby hry se prostě zaměřili na tvorbu hudby, kamery, dabingu, grafice, příběhu, ale hlavně se tým rozhodl spolupracovat více s designéry. Pokud vše spojíte do jednoho, tak dostanete to, po čem každý hráč touží. Za vším stojí Hideo Kojima. Mnoho hráčů a i já osobně si vždy stěžují na jednu věc. Totiž filmové ukázky ve hře jsou delší než hra samotná. Nový Metal Gear Solid 4, vám nabídne někdy, až třiceti-minutové ukázky u kterých někdy budete usínat. Je to ale důvod, bez kterého by asi příběh byl o ničem, takže dlouhé ukázky jsou pro někoho špatným systémem a pro někoho zase dobrým.




Novinka je hlavní kamufláž, za kterou všem děkuji. Ve hře je mnoho těžkých úseků, které se nedají prostě proběhnout a tak přihází změna vaší podoby. Pokud však máte rádi styl F.E.A.R. nebo Call of Duty 4 , tak Metal Gear Solid 4 se může pro vás stát masakrem i bez kamufláže. Prostě se nemaskujte a začněte používat svůj arsenál. Během chvilky zjistíte, že okolo vás proudí a stříká cizí krev, která vystřikuje z vašich protivníků. Mnohokrát tu padl název Resident Evil 4, kde jste si mohli kupovat zbraně u obchodníka. Tento systém hodně pokazil slavnou hru Resident Evil. Z ničeho nic jsem zjistil, že tu se vzal obchodník i u Metal Gear Solid 4 a to už mi začala proudit krev, která je hodně vzteklá. Jak by řekl Glum s Lord of the Ring „Takhle kazit miláška“.


Ve hře vás také čeká mnoho „LOADINGU HRY“, to je z důvodu, že hra je až dosti náročná a detailně rozsáhlá. Velká změna nastala v prostoru. Už nebudete špion, který má tři cesty a po nich se musíte vláčet, ale tentokrát budete mít více volnosti. Výhodou u této novinky je fakt, že jste volný voják, který má vlastní rozhodování. Můžete běžet buď rovnou za hlavním cílem a nevšímat si okolí a nebo si můžete vychutnat hru podle svého a rozhodnout se pomoci spojencům ve válce.


Každý se také pozastavíte na bojové technice, která je opravdu výjimečně parádní. Nejhezčí jsou asi Liquidovy válečníci nebo roboti Gekkos. Mezi novinky patří konečně postavy a charaktery, které chyběli u titulu Metal Gear Solid 3. Charaktery a postavy se nacpou do příběhu natolik, že nebudete stíhat si příběh každé postavy pamatovat. Pokud však umíte anglicky a budete si hru vychutnávat tak, jako já, tak zjistíte, že hra má neuvěřitelné dobrodružství a příběhy postav, které jsou podle některých magazínech pravdivé a skutečně se staly. Já osobně se na toto ještě zeptám, jelikož v téhle době je možné všechno. Jen se podívejte, všude okolo nás panuje už poloviční válka. To vše nechejme být a vraťme se k Metal Gear Solid 4.




Závěr


Co více k novince Metal gear Solid dodat? Metal disponuje asi nejhezčí grafikou, kterou můžete vidět na konzoly. Příběh hry patří mezi to nejlepší, co vás může potkat. Solid Snake nám opět zestárne. Nevím co dodat. Jsem natolik okouzlen, že bych dal hře sám za sebe 100%, ale bohužel hra má přeci jenom pár nevychytaných věciček a určitě by ze 100% hlasováním nesouhlasilo pár jedinců. Proto dávám neuvěřitelných 97% a posílám velký pozdrav Hideovi Kojimovi.


 



0 Komentáře: