28.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 16:46
SBK Superbike World Championship 2009


Něco na začátek


Máte rádi silné motorky? Tak neváhejte a vyzkoušejte novinku ze Světa motorek, Více v recenzi vám napíše PavelKilleR


Recenze





Hned na začátek si něco řekněme z historie MotoGP. Každý sportovec a nadšenec motorek zná proslavené studio Climax, kteří vytvořily dobře hodnotnou závodní hru v podobě motorek z titulem MotoGP. Je pravda a proto mohu v klidu napsat, že nový a poslední slavný díl MotoGP převzala společnost CAPCOM a bohužel MotoGP už nebylo to, na co jsme byly zvyklý. Díky špatnému propracovaní hry MotoGP od CAPCOM přichází silná konkurence od studia Black Bean. Pokud si myslíte , že Black Bean nedostal v tomto roce licenci pro závodní hru, tak se mílíte a já z hrdostí mohu prohlasit, že MotoGP má největšího konkurenta tohoto roku pod titulem SBK Superbike World Championship. Předešlí díl jsem nemohl recenzovat, jelikož herní magazín ještě nebyl ve funkčnosti, ale mohu vám už teď říci, že bych minulý díl hodnotil 85% kdyby GameWorld Fungoval, jelikož GW jde až teď, tak si troufnu vám něco napsat o SBK 09.


Na 100% vás potěšejí plně licencované soupisky odpovídající šampionátů. Týmy jsou tedy zařazené do soupisek. Pokud si ale říkáte, ře nekteří jezdci jsou v jiném týmu, tak nezoufejte. Je to z důvodu, že jezdci nebo týmy jsou v jiném týmu, jelikož uzavřeli novou dohodu a SBK 2009 se zaměřila i na toto!





Je pravda, že SBK 09 vám nabídne to samé, jako u MotoGP nebo u SBK 08. Těšit se na vás bude rychlý závod, trénink, šampionát. Bohužel co tu chybý je kariéra, kde si můžete například vytvořit vlastního hráče a dostat se do síně slávy a to je pro mé velká chyba.


Jak už jsem na zařátku napsal, že hra je plně licencovaná, tak tu nesmějí chybět oblíbené traťě jako Brno nebo Magny. V šampionátu se perete o body, kterých na konci sezóny musíte mít nejvíce. Bohužel musím tvrďe napsat,že to je jediná věc o kterou hrdě bojovat. Takových herních systémů tu bylo mnoho a začíná to být velice nudné! . Nemusíme se ani bát, že se jedná o silnou simulaci. v SBK 09 se zatáčky vybírají celkem rychle a pohodlně a já neměl moc problénů v tomto světě plných zatáček. Tímto však nemám na mysli, že zapnete prvně hru a budete stále na silnici. To mě trvalo asi 5 dnů, než jsem se naučil vybírat dobře zatáčky a pak to šlo samo! Ale jinak SBK se dá zařadit i trochu do simulace. Málo kde jste viděli aby motorka nezvládla zatáčku v rychlosti 200 km/h. V SBK 09 se vám toto nestane! do zatáček se naučíte brzdit a na rovině uslyšíte a uvidíte rachot v překrásné grafice. Ja musím sám za sebe napsat, že mě tato hra bavila 1000x více než MotoGP a to je co říci! K tomu přidejme fakt, že hru koupíte za necelé 300,- Kč a musím prohlásit, že moji kamarádi po mě ihned hru chtěli a já mohl hrdě zamachrovat, že mám další pecka hru.





Závěr


Arkádo-simulační pecka pod názevm SBK Superbike World Championship 2009 mě dosti pobavila a proto budu hodnotit vysoko! Doufám, že se probere MotoGP a příští rok uvidíte nový souboj mezi SBK vs MotoGP. PavelKilleR hodnotí 85%
 



0 Komentáře: