Fred Perry   23.Březen 2008


Legendární britský tenista Frederick John Perry (18.5. 1909 - 2.2. 1995) toho dokázal vesvé kariéře opravdu hodně (3x násobný vítěz Wimbledonu, světový hráč č.1 po dobu5ti let). Ale kromě sportovních úspěchů, se dokázal prosadit také poli módy,která k Wimbledonu neodmyslitelně patří.

Klíčové bylo seznámení Perryho s rakouským fotbalistou Tibby Wegnerem. Ve čtyřicátých letech společně v podstatě „vynalezli“ dnešní hojně využívané potítko na zápěstí. Místo obvazů či ručníků kolem rukou začali téměř všichni světoví tenisté té doby používat potítko a vznikla tak módní značka Fred Perry.

Původní logo mělo podobu dýmky, protože Fred byl jejím vášnivým kuřákem. Protitomu však skvěle „marketingově“ myslící Tibby namítal, že by se tak oblečenínetěšilo příliš velké obliby u ženského pohlaví. Po několika návrzích dostal Tibby opět nápad. Využít ve znaku vavřínový věnec (anglicky laurel wreath), který je původním znakem Wimbledonu a v antických dobách znamenal moc a sílu jeho nositele. Oba souhlasili.

A tak se na Wimbledonu v roce 1952 objevilo první polo tričko a značka zaznamenala okamžitě skvělý úspěch. I po více než půl století je dnes značkastále velice oblíbená a poptávaná.

napsal/a: GiGster 19:57 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář