30.Září 2008,11:14

Deset nejlepších léků na zlomené srdce

Rozchod bývá pro oba partnery vyčerpávající záležitostí a vzpamatovat se z něj není snadné. foto: Profimedia

Blaženýten, který nikdy nebude potřebovat ani jedinou z těchto rad. Nebo možnáchudák ten, který nepoznal bolest láskou zlomeného srdce. Pomineme-liale filozofickou úvahu nad tímto tématem, na stránkách britského listuIndependent najdeme deset nejlepších receptů, jak bolavé srdce zezhrzené lásky překonat. Autor článku ho sestavil po poradě s přednímibritskými odborníky.

29. 9. 2008 08:32 - LONDÝN

Radyse opírají o poznatky expertů na výživu, fyziologů, psychologů aterapeutů. Zabírají tak problematiku z fyzického, psychického iduchovního hlediska.

1. jezte dobře

To znamená, naplňtesvůj jídelníček složitými sacharidy (celozrnné obiloviny a luštěniny),bohatstvím omega-3 mastných kyselin (ryby) a vitaminem C (ovoce azelenina). Člověk tak zvýší hladinu serotoninu v krvi. Tento hormonpřitom pomáhá zvládat vyčerpanost a deprese.

2. jděte na procházku

Dobráprocházka na čerstvém vzduchu rozproudí krev, posílí srdce, vyčistíplíce, pomůže odplavit škodliviny z těla a hlavně, pomáhá „vyčistit“mozek. Z psychického hlediska se jedná o jeden z nejlepších receptů nauklidnění zjitřené mysli.

3. jděte do lázní

Masáže,kosmetika či jiné hýčkání si zasloužíte kdykoli během roku, ale pokudvám někdo zlomí srdce, je to ideální metoda, jak uvolnit mysl, zbavitse veškerých pnutí a skvěle přitom pečovat o svůj zevnějšek.

4. naplánujte si dovolenou

Neotálejea jděte přímo na to. Sbalte si kufr a vyrazte na dovolenou do místasnů. Dobrodružství a setkání s novým prostředím i novými lidmi jepřesně to, co vám dodá chuť do života i sílu dál bojovat.

5. cvičte

Ikdyž zrovna neprožíváte citový otřes, vaše srdce potřebuje pravidelnýpohyb. Jinak je oslabené, naopak při cvičení se posiluje a lépe zvládái případná citová zemětřesení. Navíc se při pohybu vylučuje do tělaendorfin. Tento hormon se vylučuje ve větším množství také při orgasmua říká se mu hormon štěstí.

6. ukliďte po něm

Zbavte sevšech těch milostných dopisů a fotek, na nichž se spolu po soběplazíte. Někteří psychologové míní, že to má extrémně očistný účinek.

7. učte se cizí řeči

Naučitse cizí jazyk má hned několik výhod. Porozumíte nové kultuře a na kurzupotkáte nové lidi. Rozšíříte si výrazně obzory, zvýšíte svůj kredit natrhu práce, a navíc, namáháním mozkových závitů se vyhnete černýmmyšlenkám.

8. všechno si napište

Nevedete si deník apřipadá vám to divné? Možná byste mohli alespoň tentokrát zkusitvšechny své pocity a myšlenky svěřit papíru. Je to výborná metoda, jakpracovat s emocemi. Klidně pak můžete papír hned roztrhat či spálit.

9. dejte si čokoládu

Kuptesi kvalitní hořkou čokoládu s vysokým podílem kakaa. Taková čokoládavám totiž udělá dobře nejen na duši, ale i na těle. Je bohatá nafenolické látky, které působí proti rakovině, stárnutí a řadě dalšíchneduhů.

10. kupte si nové oblečení

Je to sice krátkodobáradost, ale aspoň na čas vás rozptýlí. Pokud navíc změníte styl,začnete žít tak trochu i nový život. A možná začnete na svět jinakkoukat, potkávat jiné lidi a hlavně se lépe cítit.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Zdraví, vztahy, sex ¤


0 Komentáře: