02.Leden 2007,18:39
Mobilní telefon zhoršuje o dospělých lidí pamět
××××××××××××××××××
Ilustrační foto
××××××××××××××××××
Podle odborníků náš mozek leniví a většina z nás si nepamatuje ani vlastní devítimístné telefonní číslo. Za vše mohou mobilní telefony a jejich paměťové funkce, na něž spoléháme. Vzpomenout si na jméno spolužáků, vybavit si telefonní číslo příbuzného či kamaráda a uchovat v paměti seznam nákupu činí problém stále vyššímu počtu dospělých.
××××××××××××××××××
28.12. 2006 10:19
LONDÝN - Třetina dospělých se musí někam podívat, aby mohla vyjmenovat své vlastní číslo na mobil. Na pevnou linku domů si nepamatuje číslo pak čtvrtina z nás. Polovina osob starších osmnácti let přiznává, že si pamatují čísla hůře od doby, kdy se začaly ve společnosti šířit mobilní telefony. Ty mají totiž svou vlastní paměť, v níž je uchován celý telefonní seznam.
××××××××××××××××××
Muži jsou pak v průměru zapomětlivější než jejich dámské protějšky. Nejenže si méně často vybaví své číslo, ale ztratí až o deset procent častěji svůj telefon.
××××××××××××××××××
Spousta uživatelů mobilních telefonů také zapomíná tak základní věci ze školních let, jakými jsou malá násobilka, sčítání a odčítání. Téměř každý telefon obsahuje v základním vybavení i kalkulačku, pro kterou nejsme líní sáhnout i když máme spočítat 3+2+1.
××××××××××××××××××
Famous, Novinky

 
vložil: Guidance
Permalink ¤


0 Komentáře: