12.Srpen 2007,10:58

Zeptej se chlapa: Je rozdíl mezi "miluji tě" a "mám tě rád"?

Pátek | 6. 7. 2007

Zajímá vás, jaký mají muži pohled na ženy? Co si o nás myslí? Chcete znát mužský pohled na věc? Vybrali jsme pro vás čtyři muže, kteří vám budou pravidelně a rádi odpovídat na vaše záludné otázky!

V pravidelné rubrice Zeptejte se muže... se dozvíte vše, co potřebujete.

Své dotazy můžete posílat na email zeptejsechlapa@centrum.cz a naše redakce je bude postupně uveřejňovat.

Tentokrát se ptá čtenářka Ida:
Můj přítel mi po roce vztahu stále říká: "Mám tě rád". Ale nikdy mi neřekl "Miluji tě". Proč? Jak berou chlapi slovo mám tě rád a miluji tě?

Josef, 50 let, podnikatel
Nechci paušalizovat, ale pro mě vůbec není důležité, co si dva lidi říkají nahlas nebo šeptem, jsou to jenom slova. Platí jen to, co skutečně cítí. Proč musí jeden druhého přesvědčovat slovy? Neví, co cítí ten druhý? Nevidí, jak se chová, neslyší, jak mluví, neodhadne, jak myslí? Jestli si na všechny otázky jeden z partnerů odpoví NE, pak je mu i tisíckrát omýlané "Miluji tě" k ničemu. A když říká "Mám tě rád" a ty z toho cítíš, že tě miluje, přej si, aby to tak bylo i po dvaceti letech.

Marek, 35 let, státní úředník
Myslím, že rozdíl mezi "Mám tě rád" a "Miluji tě" chápou muži a ženy dost podobně. Pokud vám přítel nikdy neřekl "Miluji tě", tak vás má zřejmě opravdu asi jenom "rád". Některé ženy však od svých protějšků vyžadují užívání tohoto slovního spojení častěji než je nutné. Má svoji váhu a je potřeba s ním šetřit.

Petr, 31 let, hudební manažer
Každý to má jinak a každý to hlavně vnímá jinak. Někdo slovo miluji tě používá jen když to tak opravdu cítí a jiný ho používá, jako na běžícím páse. Možná je lepší, když slyšíš upřímné "mám tě rád" než mnohokrát opakované a falešné "miluji tě". Já tyto dvě slova rozlišuji a slovo miluji používám zřídka a samozřejmě jen u své přítelkyně. V podstatě miluji jen ji a ostatní mám rád.

Adam, 19 let, student
To je to slovíčkaření, na kterém si jemnější pohlaví potrpí asi více. Ale jistý rozdíl v tom nejspíš bude. Pokud je ovšem muž stydlivější, může mu působit fráze "miluju tě" větší problém, což si ale myslím, že je chyba. Nechápu, co je na tom těžkého jednou za čas při nějaké hezké chvilce vyznat ženě lásku. "Mám tě rád" my spíš přijde vhodnější říkat své babičce než přitelkyni. Ale jak říkám, je to hlavně slovíčkaření, přece snad každá žena pozná, jak to její muž myslí.

Autor: Lu (centrum.cz)

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Zdraví, vztahy, sex ¤


0 Komentáře: