09.Prosinec 2008,16:20

Lidé jsou nevěrní i v jinak šťastném a fungujícím vztahu

Ilustrační foto

Čtvrtina mužů uvádí, že před nevěrou neměli vážné problémy ve svém manželství. foto: www.profimedia.cz

Nevěranení vždy ukazatelem problémů ve vztahu. Podle amerických psychologůtotiž provozují sexuální úlety mimo vztah i partneři, kterým to spolufunguje a cítí se být spolu šťastní. A páry uvádějící, že jsou docelašťastné, jsou až dvakrát častěji nevěrné než páry uvádějící, že jsouvelmi šťastné.

3. 7. 2008 14:11 - PASADENA

Vztahya manželství referující o sobě jako o nepříliš šťastných jsou třikrátnevěrnější než velmi šťastné páry. Tvrdí to ve své studii docentpsychologie David Atkins z Kalifornie.

Docentka psychologie BethAllenová z University of Colorado-Denver zase zjistila, že páry, vnichž byl jeden či oba partneři nevěrní, uváděly, že nepociťovalyneštěstí či negativní emoce jako nenávist a měly více pozitivních nežnegativních interakcí. Jen čtvrtina mužů uváděla, že měla před nevěrouvážné problémy ve svém manželství.

Nevěrní lidé často touží po absolutním štěstí

Podleprofesora psychologie Eda Dienera z University of Illinois nebude žádnývztah či manželství dostatečně šťastné proto, aby oba partneryuchránilo před nevěrou.

Lidé totiž dnes prahnou po absolutnímštěstí a požadují romantickou lásku plnou milostného chvění od počátkuvztahu až do konce života. To se ale vyplní málokomu.

„Myslí si,že jejich manželství je v pohodě, protože se příliš nehádají, alepřitom jsou si vzdálení a nudí se. Sex je rutina. Konverzace osmysluplných věcech je vratká jako vypadávající chrup,“ vysvětluje sivýsledky terapeutka Mira Kirshenbaumová z Bostonu.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Zdraví, vztahy, sex ¤


1 Komentáře:


  • 06.01.2009 11:52:23, Míša

    Myslím, že to dost vystihuje skutečnost.. něco takové jsem zažila... vztah byl skvělý a přítel mě přesto podvedl a odešel za jinou...