25.Listopad 2008,22:30

Děti zdemolovaly nemocnici tak, že se musí nově vymalovat

Policisté případ vyšetřují. Ilustrační foto. foto: PRÁVO/Jiří Růžička

Malovánímpokojů a další nutnou údržbou vrcholí na infekčním oddělení nemocnice vProstějově pobyt dětí, které sužovaly zdejší personál a ničily vybavení.

25. 11. 2008 16:14 - PROSTĚJOV

"Děti,které pocházely ze sociálně nepřizpůsobených rodin, se na odděleníléčily s hepatitidou typu A. V úterý bylo šest problémových dětípropuštěno do domácího ošetřování,“ informoval v úterý Právo mluvčínemocnice Tomáš Želázko.

"Na oddělení zůstává jeden chlapec. Poověření výsledků předpokládám jeho propuštění do konce týdne. Již běhemzítřka začne malování pokojů,“ sdělil mluvčí.

Šest problémovýchdětí pobývalo na oddělení asi dva týdny. Během svého pobytu postupněničily vybavení pokojů, demolovaly umyvadla, rozbíjely hračky,teploměry, žaluzie a trhaly i prostěradla a povlečení. Močily rovněžpřímo na pokojích, vulgárně se chovaly ke zdravotním sestrám, lékařům idalšímu personálu. V závěru minulého týdne podala nemocnice kvůlijejich chování oznámení policii.

Škody dosáhly podle Želázkapředběžně asi deset tisíc korun. "Od pátku probíhá vyšetřování. Musímenyní především určit přesnou výši škod a podle toho určit, zda jde opřestupek nebo provinění. U dětí totiž není ze zákona možné, že byspáchaly trestný čin,“ řekla mluvčí Okresního ředitelství Policie ČRAlena Nedělníková.

Dotatek nakonec :

Diskuze je zablokována
 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Společnost, lidé ¤


0 Komentáře: