18.Leden 2009,12:55

Prezidentskou limuzínu pro Obamu vyrobil Cadillac

Prezidentský Cadillac pro Baracka Obamu

Prezidentský Cadillac pro Baracka Obamu foto: Cadillac

Pronového prezidenta USA je již přichystána speciální nová limuzína,kterou vyrobil Cadillac. Poprvé ji prezident využije při slavnostípřísaze v úterý 20. ledna. Veškeré podrobnosti o vozidle jsou zbezpečnostních důvodů tajné, výrobce pouze naznačil několik technickýchzajímavostí.

16. 1. 2009 12:37

Čtyřmístný,pět a půl metru dlouhý automobil je bohatě pancéřován, dveře v tomtospeciálně upraveném Cadillacu jsou podle zahraničních zdrojů stejnětěžké jako přetlakové dveře Boeingu 757. Pření sklo má tloušťku údajněcca 15 centimetrů; boční okna mají tloušťku zhruba 13 centimetrů apochopitelně jsou neprůstřelná. Zajímavostí je, že kromě řidičova oknanení možné žádné stáhnout.

Hlavně díky pancéřování (jenom dveře mají 20centimetrové pancéřování) váží tato prezidentská limuzína neskutečných osm tun.

Bezmáladvacetipalcové pneumatiky jsou samozřejmě imunní vůči proražení,roztržení nebo prostřelení. Podvozek je dimenzován tak, aby vydržel ivýbuch bomby přímo pod vozidlem.

Prezidentský Cadillac pro Baracka Obamu:. Ne, tohle už není automobil, tohle je tank s vizáží sedanu.

Výkon lze zvýšit až na 1000 koní

Opoužitém motoru není nic známo – pravděpodobně jde o benzínovýosmiválec s výkonem 440 kW / 600 koní. Maximální rychlost je pouhých 96km/h (60 mil) a také zrychlení na tuto rychlost trvá hodně dlouho –celých 15 vteřin (Fabie 1,2 HTP to zvládne rychleji).

Spotřebadosahuje údajně 30 litrů na sto kilometrů. Krátkodobě lze zvýšit výkonaž na 1000 koní – vstříknutím oxidu dusného (slangově rajský plyn) doválců. Teoretický dojezd vozu pak ovšem údajně klesne na pouhých 120kilometrů.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Politika, ekonomie, moc ¤


0 Komentáře: