05.Leden 2009,03:30

Ženám se pod vlivem alkoholu líbí každý muž

Alkohol vás může uvolnit, ale také zbavit chuti na sex.

Intoxikace alkoholem snižuje schopnost rozlišovat symetrii obličeje a činí lidi atraktivnějšími, tvrdí odbornice. foto: Profimedia

Přestožeženy rády mluví o tom, jak by měl vypadat jejich ideální partner, líbíse jim v podstatě všichni muži. Přišli na to odborníci z LakeheadUniversity. K absolutnímu zrušení výběrových kritérií dojde podle nichu většiny žen poté, co vypijí několik piv nebo drinků.

4. 1. 2009 11:31

Vědciz Lakehead University v Kanadě zjistili, že i ženy, které vysloveně„nenasávají“, ale konzumují pivo v umírněném množství, mají sníženouschopnost vnímat realisticky atraktivitu mužů. Tedy vnímají i velmineatraktivní muže jako atraktivní.

Princip vlivu alkoholu navnímání atraktivity totiž není u mužů zdaleka tak významný jako u žen.Ženy pod vlivem alkoholu jsou neschopné hodnotit symetrii mužovaobličeje, což bylo v mnoha studiích prokázáno jako základní znakatraktivity a kvalitních genů.

„Moje studie předkládá, ženealkoholičky, které vypijí alkohol, jsou mnohem méně schopné hodnotitsymetrii obličeje, než když nepijí… Jestliže je dokázáno, že symetrieobličeje souvisí s atraktivitou obličeje, moje studie dokazuje, žeintoxikace alkoholem snižuje schopnost rozlišovat symetrii obličeje ačiní lidi atraktivnějšími,“ uvedla doktorka Kirsten Oinonenová zLakehead University.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Společnost, lidé ¤


0 Komentáře: