16.Leden 2009,10:38

Za ženskou nevěru může vysoká hladina estrogenů

Promiskuitní jsou často ženy.

Podle vědců za zvýšené libido ženy a neschopnost zůstat věrná jednomu muži, mohou hormony. foto: Profimedia

Ženyholdující mimomanželským vztahům a bezpočtu sexuálních partnerů nemusívinit jen své pokleslé mravy. Podle texaských odborníků totiž za jejichzvýšené libido a neschopnost zůstat věrná jednomu muži, mohou hormony.Pokud má totiž žena vyšší hladinu estrogenu v krvi, vypadá a cítí senejen víc sexy, ale je také méně věrná a více do větru.

15. 1. 2009 09:52 - AUSTIN

Ovlivu estradiolu na sexuální chování ženy publikovala doktorka KristinaDurantová z University of Texas v časopise Biology Letters.

„Tytoženy jsou ochotné se prodat, když se vyskytne příležitost, a pokračujív zisku lukrativních zdrojů od mužů, kdykoli mohou,“ tvrdí Durantová,podle níž je toto chování evolučně vyvážením k vysoké ceně, kterou musížena zaplatit za porod.

Vysoká hladina estradiolu při pokusech sženami ve věku mezi sedmnáctým a třicátým rokem života měla jasný avýrazný vliv na sexuální chování. Ženy užívající náplasti s vysokoukoncentrací tohoto hormonu se cítily sebevědoměji, oblékaly sevyzývavěji, ale uváděly také, že měly rande s větším počtem mužů a bylymnohem ochotnější podvádět, flirtovat a mít aférky.

 
vložil: Guidance
Permalink ¤ Zdraví, vztahy, sex ¤


0 Komentáře: