05.Březen 2008

A už je zase hnusně.

Z oknem snad lítaj místo včel zpátky vločky a to je perfektní čas pro pseudovirózu, se kterou jsem 2  dny v práci trpěla a třetí den kdy jsem se rozhodla zůstat doma mi nic nebylo.

Stihla jsem díky tomu v termínu došít ty nekonečný závěsy, který jakoby neubývaly a ještě jsem z větší části dorazila Čachtickou paní, kterou jsem začala číst o víkendu po několikaleté přestávce, kdy jsem skončila u první strašidelný kapitoly, protože ve 13 letech jsem netušila že to není horor, ale pěkná komedie.

Zápletky jsou tam tak neuvěřitelný a zdlouhavý že se opakujou ve všech variacích a permutacích až do úplnýho vyčerpání možností od kterýho mě dělí ještě asi 40 stránek.

Ani netuším jak jsem se tenkrát mohla tý knížky bát, ale dnešní tenager by se toho určitě nebál.

Asi jsem se nebála těch pár kapitol který jsem přečetla, ale tušenýho obsahu.

Teď jsem se do toho pustila znovu, abych se připravila na Love story Bathory a už se na ten film těším .

Myslím že románem od Nižnanského se Jakubisko mohl inspirovat jen velmi vzdáleně.

Teď  si o tom zjistím nějaký fakta jak to bylo...

Vložil: HOLKA-MAKA ¤


Komentáře (2):
  • 06.03.2008 19:32:31, HOLKA-MAKA

    Ahoj,
    to je náhodička a potřetí od začátku do konce ji čteš?
    Nepochopila jsem jak to myslíš co je lepší a co horší jestli film, nebo book, ale to se asi nedá porovnávat. Ani soudit jestli to je dobrý nebo ne se neodvažuju, protože sama bych něco takovýho nenapsala tak se nebudu ani pošklebovat. Je to líbivý, napínavý, má to spád - takovej maličko kýč (zbojníků je pořád 20, hajduků a pandurů 100 a žádnýho zbojníka nezabili, všechny nevěsty si taky navzájem pozachránili..)ale kdybych to nechtěla číst tak to nečtu že. Jenom bych se s tebou chtěla poradit, protože dohledávat už se mi to nechce...Když se ta paní spustila s Jurajem Závodským, to měla před svatbou že? A Eržika byla její prvorozená..a co potom ty ostatní dcery, o kterých psal že už byly vyvdaný a vystěhovaný - to působí jako že by byly starší, když Eržika byla takový poupě. Není to tak trochu paradox?

  • 05.03.2008 21:24:35, _sheeni_

    hmmm, ted ji zrovna ctu.. potreti:) myslis, ze 1000x lepsi nez film.