05.Leden 2008
Vše to začalo někdy koncem srpna až začátkem září, kdy sem šel s kamarádem Honzou Brožem (www.sunnyfoto.cz) , fotografem nafotit jednu výstavu Jiřiny Lockerové (moc dobrá známá!)!

Honzík perfektně nafotil celou výstavu s širokáčem a pak sme se šli podívat na předváděčku firmy Canon u prodejce FotoŠkoda!
Půjčil sem si tam Canon EOS 1 Ds Mark III a zkusil si "nacvakat" pár snímků- bylo to super! První dojem perfektní, ale pak sem se podíval na mnou vyfocené snímky  amusím říct "NIC MOC!"
Pak tu samou zrcadlovku vzal do ruky Honzík udělal cvak, cvak a prvotřídní snímky byli na světě!
Najednou sem věděl, že si musím nějaký ten fotoaparát koupit a ne nějaký kompakt digitální, ale už digitální zrcadlovku.
Mluvil sem s Honzou a on mi doporučil Canon EOS 400 D, že prý je nejlepší, co se týče kombinace cena výkon a taky že jo!

17. října 2007 sem ke svým 20 narozeninám dostal Canon EOS 400 D, mého mazlika!

Prvních několik set snímků nestojí ani za starou belu, protože sem fotil, a tímto se nechci NIKOHO dotknou, jak ženská s blbým kompaktem- samý cvak, cvak, cvak a cvak. Zkusil sem nějaké fotky, přesně 19 fotek poslat Honzovi, aby mi řekl co dělám špatně a co a jak. Zavolal mi a první slova zněla: "...je to hrůza.. podexponovaný, přeexponovaný...!"

Tak sem se rozhodl, že na tom trošku zapracuju! Tady jsou už nějaké lepší výsledky mého snažení, ale stále to není NIC MOC!

 

Jestli máte někdo zájem podílet se na mých fotkách, ať už jakkoliv napište do pošty, budu rád!
a až bude něco nevého dám to sem hned....


   I.
Tak a pokračování je tu! Koupil sem si poprvé časopis FotoVideo a hned mě zaujal článek o focení sněhu- jaký sníh fotit, s jakým světlem, jak bude vypadat sníh ve stínu, jak na sluníčku a dost mě to zaujalo, jen bohužel stále ten sníh nebyl!! :-( A nastalo nepříjemné čekání na sníh, které trvalo sice jen asi 6 dní, ale mě to přišlo jako věčnost!
Tak akonečně, když sem se vracel z pražské štace (asi v 5 ráno) a začalo moc chumelit, v první chvili jak sem byl společensky unaven, tak mi to strašně vadilo, protže mi padal sníh za krk, ale když sem přišel domů, podíval se na foťák, tak sem měl velkou radost!!!
Tak sem ráno ( :-D když sem vstal kolem 15:00) vzal foťák a vyrazil ven něco nafotit, bohužel sem měl stále jisté zvířátko s sebou (ano byla to opice), takže sem nemohl najít nic co by mě dostatečně zaujalo!
Nafotil sem pár dětiček s rodiči na kopci, jak sáňkují a při ecstě zpátky domů, jsem cvaknul 2 snímečky bříz, za kterými se "pere" slunce z oblohou a mraky tady to je:

No a tady máme další jakštakš povedený snímeček lesa pod "Psí loukou" na Praze 9, který sem vyfotil už mnohem dřív než obrázek předchozí, myslím, že to bylo někdy v listopadu (podle toho opadaného listí! :-D ) přijde mi takový zvláštní, možná trošku magický, ale to je můj osobní dojem, tak posuďte sami



II.
To sem takhle jednou ejl do Brna za Martinkou a nějak sme se špatně dohodli a já tam měl 3 hodiny prostoj, tak sem pendloval od Zvonařky ke Grandu a zpátky. Párkrát sem se zastavil v Galerii Vaňkovka a v nějakých stáncích kolem. A najednou bylo šero a skoro tma a v tom sem si vzpomněl, že sem si asi prozíravě dal do batohu starý stativ, který sem dostal od dědečka! Podívám se do batohu a tky, že jo, byl tam!
Namontoval sem stativ na foťák a říkám si co bych tak mohl vyfotit?! Nafotil sem Špilberk zdálky, ale pořád tomu něco chybělo! Vzpomněl sem si, že mě kdysi zaujali fotky, automobilů svítících v noci, focených na dlouhou závěrku.
Tak sem si stoupnul na most, který vede ze Zvonařky do Vaňkovky, nastavil sem si stativ, závěrku na cca 10" a zkusil sem zmáčknout spoušť. Výsledek byl docela zajímavý, ale stejně nebyl stále podle mých představ, tak sem to zkusil ještě jednou, na delší závěrku a jinou clonu a tady je výsledek! (myslím, že se to docela povedlo!


III.
A je tu o5 čas na nějaký ten ,můj blábol a fotečku (snad i pěknou)!
Včera tj. 11.1.2008 sem vzal telefon, a že zavolám Honzíkovi jestli si na mě udělá nějaký ten čas, zafotit si a pokecat. A ono to vyšlo!
Sešli sme se zhruba v 16:00 na Hradčanský a hned první zkouška pro mě dopadla mizerně- neprošel sem, ale nevadí! Nasedli sme do auta a jeli někam do centra, přesněji k fakultě práva Univerzity Karlovy, cesou k nejmenovanému kuřecímu fast foodu, mi vysvětlil to nejdůležitější co sem chtěl a potřeboval, dali sme si kafe a čaj, vyzkoušeli uvnitř vliv funkce "vyvážení bílé" a pak šli zkoušet ven d o tmy f-ce blesku nafotili sme pár blbůstek a mimo jiné došlo i na nějaké ty památky v okolí "Staromáku"! Tak tady jednu z nich máte, je to focený bez stativu...


IV.
Konečně sem si našel chvilku abych sem hodil další fotečku a nějaký ten "blábol" k tomu!

Byl sem po dlouhé době konečně na chalupě, bylo 27.1.2008 a bylo dost hnusně- zima, déšť a tak vůbec! Sedím si takhle u dědečka v pracovně u PC (s něčím sem mu pomáhal) a v tom najednou zvuk motoru, jako by kolem projíždělo několik kombajnů, říkám si: "v lednu..??" vykouknu z okna a nic nevidím, tak si říkám, že nějaký místní měl prasklý výfuk na své suprové 105! Chvíli sem zase něco dělal s dědečkem na PC a v tom o5 podobný zvuk motoru, ale tentokrá asi 4krát za sebou, tak rychle vykouknu a hle, závodní auta- veteráni!
Vzal sem si bundu čepici,rukavice a foťák a vyběhnu ven. Čekám 5 minut a nic a v tom najednou z dálky je slyšet "zpěv" burácejících motorů několika veteránů- nastavim si clonu, expozici, závěrku a čekám, auta vyjedou zpoza zatáčky, tak se připravím a CVAK,CVAK, CVAK. Podívám se na výsledek a zjistím, že mi všechny ujeli ze záběru, ach jo...
Tak o5 chvilku čekám a najednou vyrazilo pěkné staré Volvo zpoza zatáčky, tak CVAK,CVAK a tentokrát to docela vyšlo, posuďte sami:
 
No a pak sem si zkoušel trošku hrát s programem Adobe Photoshop CS2 (je tomc dobrý, ale taky moc složitý prográmek  ) a co se mi povedlo a hlavně líbilo je z té samé fotky:
Vložil: Haus007 ¤


Komentáře (5):
  • 21.08.2008 10:18:54, Kaa

    ruzicka..nic moc, stromy vlese..placnuto bleskem..ukradlko na plasticnosti, les..zapeceno..auto..zapeceno..chce to pilovat:o) snaha se ceni!!!!jen tak dal!!

  • 14.01.2008 13:02:44, dieqo

    Nooo, ono to není jen vždy o zrcadlovce.... I kompakt dokáže vytvořit krásnou fotku....Jen se to musí umět.... :-))))

  • 13.01.2008 14:16:29, Emfai

    Nj znám znám taky mám zrcadlovku, mazecový fotky noo.

  • 13.01.2008 14:03:40, xidak

    Ty autika docela jdou....

  • 13.01.2008 12:51:09, jáá

    Mocik pěkny fotečky...a o to sou pěknější když je fotil muj nej bratráánek =o)