Pondělí

9:05 Příchod do práce. Káva, čtení novin.

9:20 Volala účtárna, prý se nemůžou připojit k serveru Accounting. Sáhljsem po šanonu a poskytl jim standardní odpověď č.112: "Hmm, ale mně tofunguje." Blekotal jsem ještě chvíli a pak jsem jim poradil, abyzkusili rebootovat a přilogovat se znovu. Mezitím jsem z úpeeskyodpojil kávovar (kafe už stejně docházelo) a připojil zpátky kabel odserveru Accounting. Účtárna volala za chvíli znovu a říkala, že jevšechno v pořádku. Přece jen není nad spokojeného uživatele.

10:20 Ta kráva z marketingu si stěžovala, že jí nefunguje modem.Zamumlal jsem, že jí předám našeho specialistu na komunikace, apřepojil jsem hovor do údržbářského kamrlíku. Ta moderní kancelářskátechnika dokáže skutečně ušetřit spoustu práce!

10:50 Zastavil se u mě šéf; množí se prý stížnosti na kvalituuživatelské podpory. Zeptal jsem se, kdo si stěžuje - samozřejměmarketing. Šéf řekl, že to bude řešit, oznámil, že zbytek dne už tunebude, a odešel hrát squash.

11:05 To pondělí mě vždycky zmáhá. Zapsal jsem do knihy "Odchod za účelem nákupu disket" a vypadl jsem do města.

16:20 Příchod z "nákupu disket". Podíval jsem se na záznamník, bylprázdný. Asi to bylo tím, že jsem zapomněl zapojit telefon. Napraviljsem to a doplnil záznamy v deníku.

16:25 Odchod.

Úterý

9:10 Zase se u mě zastavil šéf a znovu chtěl probírat stížnosti tékrávy z marketingu. Ukázal jsem mu nový screensaver Hot Amanda, kterýjsem minulý týden stáhl z Internetu. Šéfovi se moc líbil - chtěl po mněkopii. Dal jsem mu disketu a zeptal jsem se ho, jak se budou tystížnosti řešit; odpověděl, že bude asi nutné přijmout dalšíhopracovníka, protože já už sám na všechno nestačím.

9:50 Dorazil jsem do osmé úrovně DOOMa.

10:25 Volal odborný poradce výrobního náměstka. Chtěl vědět, jak semaluje v Excelu graf. Řekl jsem mu, že na tak speciální úkoly mámeodborného poradce, a přepojil jsem hovor do kamrlíku údržbářů. Ještě žemáme ty moderní telefony!

11:00 Přišel údržbář. Říkal, že mu pořád volají nějací lidé a ptají sena podivné věci. Řekl jsem mu, že ho zaškolím, když za mě hodinkuposedí u telefonu. Souhlasil.

11:05 Odchod na oběd.

14:00 Návrat z oběda. Údržbář poctivě seděl u telefonu. Říkal, že pořádzvonil telefon, a proto všechna volání přesměroval do kantýny. Tenchlap je fakt dobrej!

14:10 Začal jsem údržbáře (jmenuje se Fanda) učit DOOM. Byl učenlivý, auž za pár hodin mě dokázal sejmout. Začal jsem tušit, že tenhle chlapíkmá před sebou budoucnost.

16:00 Fandovi končila směna, a tak jsme skončili i školeni o DOOMu. Mnězbývala ještě hodina. Přemítal jsem, co mam dělat, a vzpomněl jsem sina server Accounting ze včerejška. Zkusil jsem tedy několikrát za seboustisknou hlavní vypínač, abych si ověřil, jestli funguje. Vypínačfungoval bez problémů; horší to bylo s úpeeskou a se serverem.

16:30 Odchod.

Středa

8:30 Šéf dodržel slovo a přivedl nového člověka na technickou podporu.Nějaký Milan. Ukázal jsem mu tedy místnost se servery, switch a posadiljsem mu na stůl počítač. Trochu sice protestoval, že dostal jen PC-XT,ale ujistil jsem ho, že na Windows mu černobílý displej úplně stačí.

9:00 Milanův počítač skončil bootování. Milan se hned začal zajímat,jak se připojí k síti; zřídil jsem mu tedy uživatelské jméno. Nastaviljsem minimální délku hesla na 64 znaku, ať si chlapec taky trochu užije.

9:15 Volali z účtárny, že potřebují zřídit uživatelské jméno pronějakou novou pracovnici. Odpověděl jsem, že k tomu potřebuji speciálníformulář podepsaný vedoucím oddělení, všemi ostatními vedoucímipracovníky, skladníkem a ředitelem. Trochu se divili, ale mně už tobylo jedno, protože jsem zavěsil.

10:05 Volala nějaká Lenka z účtárny, že prý potřebuje heslo na síť. Pohlasu vypadala na devatenáct až dvacet; zeptal jsem se jí tedy najméno, příjmení, datum narození, rodinný stav a adresu. Odhad sepotvrdil - devatenáct a svobodná. Řekl jsem jí tedy, že jí večer heslodoručím osobně domů.

11:05 Milan konečně rozchodil svoje ikstéčko a začal se shánět ponějaké práci. Poslal jsem ho pro cigára; jen ať se mladej zaučuje.

11:20 Milan přinesl cigára. Ukázal jsem mu manuál k systému AS-400 aposadil ho k telefonu, ať si vyzkouší i praxi. Odchod na oběd.

16:00 Návrat z oběda. Milan se evidentně zhroutil - asi tři hodiny seprý marně pokoušel rozchodit server Accounting. Vynadal jsem mu aposlal jsem ho pro další cigára. Pak jsem znovu zapojil k serveruethernetový kabel. Obraz na televizi se sice trochu zhoršil, ale prácemá koneckonců přednost.

16:10 Sekretářka z personálního chtěla vědět, jak se spouští kontrolapravopisu. Poradil jsem ji klávesovou zkratku Ctrl-Alt-Del. Poděkovalaa zavěsila.

16:30 Na záchodě jsem nachytal Milana, jak pročítá noviny s inzerátynabízejícími zaměstnání. Pomyslel jsem si, že den se vcelku vydařil, aodešel jsem domů.

Čtvrtek

8:30 Znovu se objevil šéf; to sem chce chodit každé ráno? Vždyť si aninestačím přečíst noviny! Tentokrát naštěstí přinesl dobrou zprávu -Milan prý vzkázal, že už do práce nepřijde. Řekl jsem, že dneska jefakt těžké sehnat člověka, který za něco stojí. To tak, dělit se otohle teplé místečko ještě s někým jiným!

8:55 Volal kdosi z logistiky, že prý nemůže rozchodit české fonty.Zeptal jsem se ho, jaký čip má na videokartě; nevěděl. Seřval jsem hotedy, ať si nejdřív zjistí základní informace o svém počítači a pak aťmi znovu zavolá.

9:15 Znovu volal ten z logistiky; dozvěděl se, že čipy na videokartěnemají s fonty nic společného. Odpověděl jsem mu, že jsem se takyneptal na videokartu, ale na grafickou kartu. Omluvil se, řekl že tozjistí, a zavěsil.

9:30 Volali z ekonomického, že se jim na fakturách objevují místo háčkůa čárek přehlásky. Byl to už druhý případ s fonty v jednom dni, takžejsem jim slíbil, že s tím něco udělám. Po chvilce přemýšlení jsem serozhodl, že změním centrálně všechny šablony dokumentu. Nastavil jsembílé písmo na bílém pozadí; pro jistotu jsem ještě změnil standardnífont na Wingdings.

10:00 Uprostřed deváté úrovně DOOMu se u mě zastavil Fanda a zeptal se,jestli bych nezašel na oběd. Představil jsem si, kolik mě dnes ještěčeká pitomých dotazů na fonty, a šel jsem s ním.

Pátek

8:00 Návrat z oběda.

8:25 Nějaký nešťastník z plánovacího volal, že zapomněl heslo, a žádalo radu. Poradil jsem mu tedy, aby použil speciální proceduru pro obnovuhesla - FDISK. Nešťastník poděkoval a zavěsil. Panebože, i tihle lidémají volební právo?

8:35 Zase volal ten z plánovacího. Problém s heslem byl vyřešen, zatose objevil jiný - pro bootování mu systém hlásil "Error accessing Drive0." Řekl jsem mu, že to je hardwarový problém a že potřebuje novýpočítač.

9:15 Malér, ten nešťastník, kterého jsem včera v Doomu sejmul na šestéúrovni, byl šéf. Vtrhl ke mně rozlícený do kanceláře a nereagoval anina můj nový screensaver Obsession. Od pondělka mám padáka.

10:00 Dělám to, co předevčírem Milan, tj. prohledávám inzeráty snabídkou zaměstnání a na pár vybraných zkouším volat. V přestávkáchmezi telefonáty provádím úpravu maker - přidávám příkaz DeleteDocument. Bez dobré systémové podpory se proste žádná firma neobejde.

11:15 Sehnal jsem nové místo. Je to dokonce stejná funkce, jakou jsemměl tady, a to u jedné softwarové firmy, která loni uvedla na trh novýoperační systém. Posílám tedy do sítě na rozloučenou červa a balím sihrníček na kafe. Naschle! napsal/a: Icy 11:38 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář