zviřátka

02.Prosinec 2007

Pokusy na zvířaatech..

Každý rok je pro potřeby kosmetického průmyslu zabito jen v EU zhruba 40 000 zvířat. Celosvětově to je pak nejméně 300 000 zvířat. Přesnější odhad neexistuje, protože USA neeviduje počty použitých myší, potkanů ani králíků. Čína také nepodává přesnější informace, takže je těžké zjistit skutečný stav věci. I kdyby však umíralo "jen" 100 zvířat ročně, je potřeba si uvědomit, že za každým číslem ve statistice se skrývá konkrétní zvíře. To muselo trpět a zemřít kvůli nesmyslné představě o spolehlivosti pokusů na zvířatech.
Svoboda zvířat se snaží přesvědčit spotřebitelskou veřejnost, aby si vybírala kosmetiku netestovanou na zvířatech.

Nesmíme však zapomenout ani na dalších zhruba sto miliónů zvířat umírajících každým rokem v laboratořích celého světa, kvůli testování léčiv, chemických látek atd. Pokusy na zvířatech nejsou jen nesmírně kruté, ale představují velmi nevěrohodnou oblast výzkumu.

 A navíc se to dá nahradit..ale je to dražší a to se jaksi nelíbí..všichni radši zvolí rychlou a snažší cestu než složitější a přitom lepší.Jenže firmy chtějí vydělávat a prosperovat a vše se točí kolem pěněz,njn na tom už je snad postavený všechno.gde sme?nejsme tady jedini.a ani páni světa,nejsem vnějaká zarputilá ekologistka alle zas se nechci  k tomuto  stavět neutrálně a kdo to nevnímá jojo jeho věc..nikoho nechci předělat pouze myslím že by stálo si přečíst to co je podstatné a aspon vědět co se reálně děje.

jinak sem náhodou našla nějaký video ale opravdu pro slabší žaludky se nehodí..obobně sem ho vypla asi po pul minute,totiž svlíkaj tam zviřata z kůže a ještě jsou živé.chut'ovka

http://cafe.loveme.cz/video/cinska-farma-na-kozesiny-sokujici-video/

 

napsal/a: JeeLee 00:32 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

MC_Carda 05.01.2008 00:53:35

hle ale dyt mysi se pro todhle chovaj...tem je to jedno ze chcipnou...neaky veci pridej...