09.Březen 2008

Spousta lidí mi tvrdí, že nemají rádi hip hop, protože se na něj nedá tancovat. Co to je??? Jen prachsprostá výmluva. Není to v tom, že by se na hip hop nedalo tancovat, vždyť jeden z celosvětově nejuznávanějších tanců pro mladé lidi - BREAKDANCE - vznikl právě v hip hop komunitě společn s rapem.

Tanec je o rytmu. Nebudeme si nic nalhávat. Zatímco běloši možná pokladají za své přednosti něco jiného, tak rytmus je to, co jim ve většině případů chybí. Proto nejen hudba, ale i tanec bývají předností jiných etnických skupin.

To co mám namysli se jmenuje "KRUMP". Je to tanec určený pro "battle" - souboj. A to kolikrát i v pravém slova smyslu. Dal by se taky vyjádřit jako návrat ke kořenům. Rituální africké tance se spojili s prostředím amerických ghet a industriální muzikou. V pohybech Krumpu skutečně můžete odpozorovat podobnost se starodávnými kmenovými tanci a nespoutanost a divokost skutečného boje.

kRUMP ....Můžeme tím wyjádřit plno wěcí...prostě TANEC je to w čem je hodně...hodně wšeho...dá se tím i dorozumíwat,...bez tance bych nemohla žít a zato co teď umím děkuji mé choreografii!

Vložil: Karl_Kani_Ladies ¤