« Domů | Výsledky NHL 2011/12 » | Libye » | Jan Rokycana » | Vysídlení Němců z Československa 1946 » | Horatio Nelson » | Postupimská konference 1945 » | Jaltská konference 1945 » | Norodom Sihamoni - Kambodža » | Royal Navy - součastnost » | Royal Navy - historie »

Sagittarius - 23.11 - 21.12.

Střelec | 23.11. - 21.12.

Střelci jsou vždy velmi aktivní. Přes zdání neustálého spěchu bývají dobrými pozorovateli a dovedou rychle analyzovat příčiny jevů. Bývají velmi zvídaví, neustále chtějí poznávat nové lidi a nové věci. Rychle a snadno navazují kontakty s lidmi a zajímají se o jejich život. Často jsou vynikajícími učiteli. Milují nezávislost a svobodu, ale ctí také svobodu druhých. Jsou optimisty a většinou se jim proto všechno daří. Bývají dobrými sportovci. Také práce je pro Střelce spíše sportem a činí jim potěšení. Příčinou jejich případných neúspěchů bývá velká impulzívnost. Rozhodují se rychle, míří přesně, ale někdy také přestřelí. Nebojí se nebezpečí. Někdy v něm nalézají i sebe sama. Milují pobyt na čerstvém vzduchu, mají rádi přírodu a cestování. Jsou obvykle přející a mají smysl pro spravedlnost. Někdy by jim prospělo chovat se více diplomaticky a naslouchat druhým.

Láska

Tito svobodomyslně založení lidé si docela dobře vystačí sami. Vyhovuje jim, že jako svobodní mohou vztah bez velkých potíží ukončit. Bývají lhostejní k rodinným poutům. Přesto jsou Střelci romantičtí, otevření, vstřícní a všechen svůj talent využijí k tomu, aby nalezli tu pravou lásku. Manželky Střelci bývají vynikající kamarádky a dobré, pohostinné hospodyně. Neměly by si vybírat žárlivé muže. Muži bývají velmi pracovití. Často zůstávají v zaměstnání do pozdních hodin. Potřebují ženu, která bude respektovat jejich svobodu. Střelci se snesou se Lvem, Kozorohem, Vodnářem, Beranem, Váhami, Štírem. Nemají rádi Ryby, Panny a Blížence.

Peníze a práce

Střelci těžko snášejí jakákoli omezení, i v práci potřebují dostatek pohybu. Musí mít svobodu rozhodování. Potřebují kolem sebe hodně lidí, různorodost a vzrušení. Přílišná kontrola ze strany nadřízených je může přivést k apatii, která se bude navenek projevovat neposlušností a vzpurností. Měli by si vybrat povolání v oblasti podnikání nebo finančnictví. Výborné uplatnění poskytují povolání jako tlumočník, velvyslanec, cestovatel, letec, průvodce. Zaměstnání může souviset také se sportem nebo láskou ke zvířatům. Mohou být i filosofové, kněží a učitelé.

Zdraví

Střelci se zpravidla těší dobrému zdraví. Může se stát, že vlivem přepracování přecení svoje síly. Nemoci se podřizují velmi neradi, obvykle se rychle uzdraví. Jako prevence pomáhá častý pobyt v přírodě a pohyb. K nejcitlivějším místům patří dolní končetiny, hlavně kyčle. U starších Střelců se může objevit zkostnatění kyčelních kloubů, ischias a bolesti zad. Proto je důležité zůstávat aktivní i v pozdějším věku.

 

Střelec jako Muž

Pokud budete hledat tohoto muže v davu lidí, naleznete ho vždy ve středu. Proniká až do nitra lidí a hledá v nich skutečné a pravé hodnoty. Snad i proto má mnohem méně nepřátel než kdokoliv jiný.

H
říchem muže Střelce není úmyslná krutost, ale netaktnost a bezmyšlenkovitost. Občas vysloví hrozné urážky, ale vzápětí svého protivníka pohledem úplně odzbrojí a ten místo, aby mu to se vším všudy vrátil, ho za to ještě odmění.

St
řelec vyhledává povrchní vztahy a někdy sklouzne až k promiskuitě. Ke své partnerce však bude vždy upřímný a otevřený. Poví ji vše dokonce i to, kolik měl známostí a co očekává od vztahu s ní. Nikdy nevstoupí do manželství se lží v srdci, tedy pokud ho neužene dívka sama a on jí nebude umět utéct. Pak se sice ožení, ale většinou i brzy rozvede.

Nejv
ětší chybou partnerek Střelce je, že si vztah často špatně vykládají a myslí si, že je vážnější než ve skutečnosti je. Právě toto ho nutí hledat pochybné známosti, i když mu jde jen třeba o platonické přátelství.

Pokud nebude jeho partnerka
žárlivá, podezřívavá a zahrne ho patřičnou volností, pak jí jednoho kouzelného večera upřímně řekne, že je mu vším, co od ženy potřebuje a očekává.

Žena milující Střelce nesmí nikdy zapomenout, že i v manželství on potřebuje hodně volnosti, a tak mu musí poskytnout tolik volných večerů, kolik on bude chtít. Nikdy nesmí pochybovat o jeho upřímnosti.

Jako otec bude velice p
řísný, ale jinak dokáže v dětech vyvolat spoustu lásky k nepoznanému. S dětmi si užije více, až budou větší, až s nimi bude moci chodit na výlety a různé akce v přírodě.

Střelec & kameny | 23.11. - 21.12.

Obecná charakteristika

Chalcedon

Chalcedon pomáhá proti vnitřní nespokojenosti a chmurným myšlenkám. Tento kámen bývá považován za kámen řečníků, pomáhá proto zlepšit komunikativnost, dodává harmonii a příjemnost do našich slov. Chalcedon v nás probouzí léčitelské schopnosti.

Sodalit

Spojuje ducha a hmotu. Jinými slovy podporuje realizaci našich myšlenek na pozemské úrovni. Zvyšuje naší koncentraci, odstraňuje obavy z nemocí a dodává odvahu. Zvyšuje hloubku myšlení i prožitku. Můžeme ho využít ke zvýšení imunity vlastní i našich bližních.

Opál

Tento kámen nám zprostředkovává spojení s energií zemského živlu. Dokáže stabilizovat naše emoce a vnitřní pohnutí. Tiší emoce a podporuje stabilizaci zažívacích problémů v oblasti žaludku a střev. Pomáhá srdeččinnosti. Je nutné ho pravidelně čistit.

Lapis Lazuli

Krásný modrý kámen, jehož barva pomáhá proti depresím a chmurám. Tiší menstruační bolesti, ale také bolesti hlavy. Je vhodný na snížení vysokých teplot, zmírňuje alergické reakce a záněty. Je vhodný na snížen vysokého krevního tlaku.

O autorovi

  • Jméno LUCky.luKA
  • Region Karlovarský kraj
Můj profil