« Domů | Převrácený pentagram » | Nightwish » | Cradle of Filth » | Satanismus » | Satanské devatero » | Pro neznalce:Rozdělení metalu » | moje oblíbené obrázky » | Omg.. »

Cradle of Filth

Kapela vznikla v létě roku roce 1991 v Anglii v městě Suffolk. Základní sestavu tvořili Dani Filth, Paul Ryan a John Richard. V roce 1992 vyšlo jejich první, převážně deathové demo Invoking The Unclean a ve stejném roce druhé demo Orgiastic Pleasures s novým členem Robinem Gravesem. Po tomto demu se však Robin rozhodl odejít, ale vrátil se po tom, co John odešel. Do skupiny prišli ješte dva noví členové: kytarista Paul Allender a Paulův bratr Benjamin Ryan jako klávesák. V prosinci 1993 vydali demo Total Fucking Darkness - jejich nejlepší demo.


V roce 1994 se COF spojili s vydavatelstvím Cacophonous Records a nahráli své první album The Principle Of Evil Made Flesh, kterého se prodalo přes 30 000 kopií. Po tomto úspěchu nastaly problémy v sestavě.

V roce 1996 vychází album Vempire, známé taky pod názvem Dark Faerytales In Phallustein. Po odchodu bratrů Ryanů a Paula Allendera byli na nahrávání Vempire přizváni Stuart Antsis (kytara), Damien Gregori (klávesy) a Jared Demeter (kytara). Ve stejném roce se COF spojili s Music For Nations a Jared byl vystřídán Gianem Pyresem. Podle mého názoru nejlepší album Cradle of Filth doposud.

1996 - to je rok jejich největšího úspěchu. Vydali album Dusk...And Her Embrace a toto album je považováno za vrchol jejich tvorby.

V roce 1997 odchází Damien a skupina vydává album Cruelty And The Beast, na kterém se podílí i hororová herečka Ingrid Pitt (obal alba a hlas ve skladbě Bathory Aria - Eyes That Witnessed Madness).

Po navštěvě Vatikánu je skupina zatčena a vězněna, což jim udělalo reklamu a zvýšilo prodávanost alb.

Rok 1999 - EP album From The Cradle To Enslave. Ve stejnén roce se opět vyskytly problémy: odchází Stuart a Lecter. Začátkem 2000 se sestava ustálila: vrátili se Damien Gregori a Paul Allender a přibyl stálý bubeník Adrian Erlandsson. Příbývá i nový klávesák Mark Newby-Robson, kterého hned vystřídal Martin Powell z My Dying Bride a začíná se pracovat na novém albu Midian. To vychází s velkým úspěchem 31. října 2000 spolu s novým hororem Cradle Of Fear (hlavní scénárista je - kdo jiný - Dani, který hraje i hlavní roli).

V roce 2001 vychází album Bitter Suites To Succubi, na kterém je pár hodně dobrých předělávek, např. The Principle Of Evil Made Flash, upoukávka na Cradle Of Fear a kousek klipu Born In A Burial Gown.

Rok 2002 je ve znamení změn. Skupině skončila smlouva s Music For Nations a byli "na volné noze". Společnost Music For Nations vydala dvě výběrová alba: dvouCD Lovecraft&Witch Hearts, na kterém jsou nejlepší skladby COF od alba Cruelty And The Beast a na druhém CD písničky vydané na limitovaných albech. Druhé album, opě dvouCD Live Bait For The Dead obsahuje živé verze písniček.

Rok 2003 - v první řadě 10. března vychází album Damnation And A Day, na které se názory velice liší. Album vyšlo u společnosti Sony a proto jej někdo odsuzuje, že je komerční. Další událostí v tomto roce je ta, že od skupiny odešel Gian Pyres. Důvodem byla jeho svatba!!! Sice hned začali hledat nového kytaristu, ale prý se bez něj obejdou (Martin taky umí hrát na kytaru) nebo si nějakého půjčí z Anathemy, jak řekl Dani.

Tady máte ještě k tomu video klip jmenu je se Nymphetamine

This is alternative content.

COF

Zdroj: denda5element.blog.cz

drobná poznámka, v kapele taky někdo bubnuje :) když už jsi článek převzala mohla jsi ho taky doplnit (třeba následující alba až po aktuální Godspeed On The Devil's Thunder) prosím nebrat jako výtku výbrž jako nápad na vylepšení :)

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno LaDyMiWuAve
  • Bydliště Olomouc
  • Svůj život si nedovedu představit bez mých kejmou....ti sou moe všecko..ale úplně všecko.Nemenší místo u mě má teplokrevná klisna Bára...:))))
Můj profil