Už jsem psala jednou o zahradních stanech, kterými se více zabývá můj přítel, který je prodává prostřednictvím obchodu A-market.cz Dnes bych chtěla napsat pár řádků o zahradních altánech, které jsou jim hodně podobné, ale přece jen jsou u nich určité odlišnosti. Altány slouží hlavně na klasické zahradní posezení třeba při grilování, nebo různých zahradních oslavách a sešlostech. A jaké jsou hlavní rozdíly mezi párty stany? To se můžete dočíst v samostatném článku.

Efektní zahradní altány pevné konstrukce

Altány můžou být pevný- ty mají bytelnější konstrukci, u které jsou silnější boční trubky a spodní patky, které lze přišroubovat. Sami tak máme na zahradě jeden okrasný altán, který máme umístěný na takové druhé terase vzdálenější od domu. Altán vždycky na zimu odšroubujeme, složíme a uskladníme, ale jinak je venku celý zbytek roku. Je pod ním příjemný stín a navíc má na konstrukci dekorativní prvky, takže vypadá opravdu moc hezky.

Skládací stany a altány je možno využít různě

Druhou hlavní kategorií altánů jsou skládací modely s nůžkovou konstrukcí, které je možno koupit už od malých rozměrů cca 3x3 m- tyto zahradní altány lidi používají na zahradní oslavy, ale taky jako prodejní stánky, pro různé firemní prezentace atd. Větší altány lze sehnat až do rozměru cca 6x12 m, které už jsou velmi pevné a to dokonce tak, že se na konstrukci vedle sebe můžou klidně zavěsit 3 dospělí. Tyto velké altány používají především různé gastro firmy pro pořádání rautů, ale občas je někdo kupuje i jako alternativu garáže, nebo různých přístřešků.

napsal/a: Lucinka38 10:57 Link