Massa: Musíme být rádi za pohár konstruktérů | Felipe Massa

Bylo to asi to nejkrutější vítězství v jeho životě.

FelipeMassa v pohodě odstartoval do Velké ceny Brazílie, odkroužil 71 kol, namokré trati zvládl všechna uklouznutí, přečkal déšť na konci závodu acílem projel jako první. Přesto byl nejsmutnějším poraženým dne. Navítězství v šampionátu brazilská výhra nestačila.

Jeho soupeřLewis Hamilton měl totiž dnes víc štěstí než rozumu. V předposlednímkole udělal drobnou chybu a Sebastian Vettel ho odsunul na šesté místo.To by Massovi stačilo k titulu. Poté co projel cílem, zavládlo uFerrari na pár vteřin bezbřehé nadšení.

Pak se ale ukázalo, žezatímco celý svět měl oči přilepené na bojující dvojiciVettel-Hamilton, původně čtvrtý Timo Glock se krátce před cílem propadlpořadím. Hamilton ve skutečnosti dojel pátý. Mistrem světa se stal on.

„Jeto pro mě opravdu pohnutý den. Uděláte všechno bezchybně, ale pakvidíte Lewise míjet Glocka. To ty pocity zamíchá, ale takové jezávodění. Hodně se z dneška poučím,“ řekl Massa.

Do garážídojížděl prakticky za tmy v průtrži mračen. Malou potopu musel sušit ipod svou helmou. Na tiskové konferenci už ale po slzách zase nebylo anistopy.

„Máme být na co pyšní. Viděli jste, že závod byldokonalý. Všechno jsme úžasně zvládli navzdory počasí. Jsem moc pyšnýna závod i na tým,“ prohlásil. „Moje okolí mě podporovalo víc něž kdy jindy, víc než stoprocentně a víc než jsem čekal,“ dodal.

„Mámeza sebou skvělý šampionát. Zaznamenali jsme vzlety i pády a zaplatilijsme za ně. Musíme být rádi za pohár konstruktérů, to je velmidůležité,“ zdůraznil.

„Je taky potřeba pogratulovat Lewisovi. Získal víc bodů než my a zaslouží si být mistrem světa,“ uznal Massa.

O autorovi

  • Jméno MAXxDimension
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • Mno tak nevím co o sobě psat. Já veselá, romantická a svým smylsem i lehce bláznivá osoba. Co bych jen mohl napsat? Snad jen to, že se rád seznamuju, když mi písnete vzkázek, tak určitě odepíši.
Můj profil