14.Březen 2008

tahaky | škola

Jak správně používat taháky

21.08.2006

Co k tomu dodat. Jen mít chytrého souseda před sebou. Jo musí bejt taky po napsání písemky ochotnej vám jí dát vedle sebe abyste měl lepší výhled no a pak už jen stačí dobrý výhled.

  • Tahák napsaný na ruce - Jeho nevýhodou je, že pokud se hodně potíte tak se tahák snadno rozpije. Máte obrovskou smůlu v případě že by se prověrka odložila na jiný datum.
  • Tahák napsaný na lavici - obyčejný tahák, který napíšeme obyčejnou tužkou na lavici. Poté ho zakryjeme papírem s prověrkou nebo rukou. Po dopsání prověrky musíme tahák vygumovat.
  • Na noze - Skvělý tahák pro léto. V době kdy nosíme kraťasy (u holek minisukně) či krátké nohavice. Tahák napíšeme nebo přilepíme lepenkou na nohu a zakryjeme oblečením.
  • Tahák napsaný na papírku nebo na počítači - (zmenšený nejlépe velikost 4 až 4,5). U tohoto taháku je velké množství míst, kde ho můžeme schovat: pod hodinkami, v kapse, pod nohou, v přední kapse u mikiny (skejťácká), pod rukávem, v kapse v penálů, pod hodinkami, pod náramek či do speciálních roztahovacích per.
  • Taháky se dají nahrát na kazetu či CD a při prověrce stačí jen pustit a poslouchat vámi namluvené odpovědi.
  • Dejte si sešit na kolena a v případě potřeby zasuňte sešit do lavice (pokud tam máte poličku). Příliš velká pravděpodobnost načapání.
  • Zjistěte si na jaký papír budete psát a poté si na podobný papír vypište různé otázky. Bude to vypadat jako kdyby to bylo vaše pravé zadání.
  • Tahák si přilepte lepenkou zespoda na lavici a při písemce ho jen vyklápějte.
  • Když sedíš u okna přilep ho na okno do nějakého místa kde nebude vidět.
  • Když sedíš u stěny napiš si ho na zeď (takovou barvou aby text nebyl nápadný ale aby si ho přečet). Na konci hodiny je nutné tahák smazat
  • Na lavici si zespoda přilepte papír s malým výstřihem. Do něj můžete vložit tahák jako do šuflíku.
  • Tahák si napiš na obal sešitu např. tužkou.
  • Tahák napsaný na papíru si vlož za zadní obal sešitu (např. studijní průkaz…). Když něco potřebuješ jen sešit otočíš.
  • Schování taháku do štěrbiny u radiátoru
  • Na nástěnku velkým písmem napište například nějakou zprávu. Její obsah však bude probírané učivo. Pokud si učitelka nebude číst nástěnku, tak z něj může opisovat celá třída (blbě ale vypadá když se všichni dívaj na nástěnku).
  • Skvělý fígl do předmětů jako např. matematika, fyzika… Tahák buďto schováme do kalkulačky, nebo ho můžeme rovnou napsat obyčejnou tužkou do volných míst.
  • Pokud máte zrovna počítače s připojením na internet tak se všichni připojte na chat a tam si posílejte odpovědi.
  • Pokud máte košili a jen malý tahák můžete si ho schovat do kapsy, tak aby jste na text viděli.
  • Na písemku si vemete dvojlist a tahák si napíšete na druhý list, první list popíšete a pak už jen odtrhnete list s tahákem. Když se učitel zeptá co děláte tak si trháte čistý papír na další písemku.

--------------------------------------------------------------------------

Tahák na židli

K taháku který si dáte na židli mezi nohy asi není co dodat. Snad jen to že na vás nesmí být poznat kam koukáte. Takže hlava musí zůstat stále alespoň opticky nad lavicí a oči smidraj na tahák. Nezkažte si oči.

Tahák na zemi

V dávných dobách na základní škole jsme měli jednu učitelku na dějepis, která si myslela, že naše opisování omezí tím, že nás posadí rovnou před katedru a nechá nás tam před ní potit nějaký letopočty. Ale taky jsme přišli na to jak to udělat. Předně jsme využili toho, že po nás chtěla aby nezůstalo nic na lavici. Domluvili jsme se se spolužákama, kteří obývali lavice normálně, aby nám nechali na lavici učebnici a po výzvě učitelky, ať si lavise sklydíme jsme si shodily učebnici vedle lavice. Pak když se úča věnovala zkoušení jiných chudáků jsme využily našich skvělých dovedností a nohou jsme si pěkně nalistovali stránku na které byla daná látka. No a dál už můžete hádat.

Tahák na tácku

Tahák na tácku od piva. Vynikající vymoženost. Nevýhodou je, že na tácku není tolik prostoru, ale i na to je fígl. Takže na začátku vám stačí jeden připínáček a tácek od piva. Připínáček bodnete asi 1 cm od okraje tácku a potom tácek připevníte k spodní straně desky lavice. Když se vám na tácek vejde všechno a máte ho jen na jedno použití tak jste u konce. Jestli ale máte více materiálu tak si poradíte následovně. Na tácek nalepíte čtyři proužky izolačky nebo něčeho jiného ale musí vám to dělat rožky, do kterých budete moci zasouvat jednotlivé připravené taháčky. Po zhotovení už není nic lehčího než když si při písemce tácek vytočíte z pod lavice a když se bude blížit učitel tak se stačí jen lehce přisunout k lavice a tácek v pohodě zajede zpátky pod desku.

Tahák na sešitu:

Taky dost dobrý. Musí vám teda nechat na stole věci ale to by neměl bejt takovej problém. Záleží na tom jak dobrý máte oči. Kamarád jednou psal tahák na sešit, dával si pozor aby to nebylo vidět, no ale nedomyslel že na to kouká z 10 cm a když to potom při písemce měl trochu dál tak to neviděl. Takže pozor na to.

Tahák na nástěnce:

K taháku na nástěnce samozřejmě potřebujete nástěnku. Takže tento tahák je omezen tak na tři lidi ve třídě ne-li na nikoho. No musíte mít prostě to nejlepší místo ve třídě. Je to jednoduché. Tahák prostě připíchnete na nástěnku a je to. Nějaké zakrytí pochybnou kresbou také není od věci.

Tahák na lavici:

Klasika. Jen se vám nesmí potit ruce, aby jste si to nesmazali a nesmíte mít tužku která vám potom nejde smazat. Lavice je nádhernej prostor na kterej se vejde snad uplně všechno. Trochu to sice špiní, ale kdo by se zlobil.

 

komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů