Asi každá z nás zná tu nepříjemnou situaci, kdy se nám zadívá někdo na nehty a pak pohled raději odvrátí. Může to být třeba na schůzce s někým významným, s někým na koho chceme udělat dojem. Je dobré mít nehty alespoň malinko upravené. Ať už zapilované na krátko nebo dlouhé, hlavně je důležité, aby za nimy nebyla špína a měly hezký a pravidelný tvar. Stačí jemný lak, nebo průhledný pro zakrytí nerovností. Ani černý lak není vhodnou variantou pro takovéto setkání. Barvy laků a úpravu nehtů přizpůsobujeme prostředí, v kterém chceme zapůsobit.        

     A jaké máte vy nehty? Okousané? Ale ale není tady někdo nervózní?? Znáte také ty typy proti okusování nehtů, jako je např. máčení nehtu do octa, pepře či soli? Myslím, že na tyto metody můžeme úplně zapomenout. Není jednodušší si nehty upravit? Pokud budete mít krásné nehty, tak i okolí vás bude vnímat jinak. Bude za pečlivého a upraveného člověka. Nikdo se nebude bát podat vám ruku.  

    A jak na to? K základní úpravě nám bude stačit pár pomůcek:

1) Pilník

2) Manikúrní nůžtičky

3) Gilotinka na nehty(v případě že to s nůžkami zase tolik nezvládáte)

4) Krém na ruce

5)Olejová tužka na nehty

6)Vidlička na záděry

7) Manikúrní zatlačovátko na kůžičku v okolí nehtů, nebo pomerančové dřívko 

8) Vyživující lak na nehty(můžeme nahradit normálním zpevňujícím lakem=průhledným)                       

9)Maska vyživující ruce a nehty

10) Kartáček na nehty

     Naším prvním krokem bude vyčištění nehtů. Do umyvadla si napustíme horkou vodu a ponoříme do ní ruce. Kartáčkem na nehty odstraníme všechny nečistoty co se nám drží za nehtama. Ruce usušíme a přejdeme k celkovému zjemnění dlaní a nehtů. Na ruce naneseme masku nebo peeling. Že ani jednoho z toho nemáte? Nezoufejte. Výroba je snadná. Do mističky nalijte citrónovou šťávu s vodou. Pozor směs musí obsahovat více citrónové šťávy než vody. Do této mističky ponoříme nehty alespoň na 5minut.  Znovu ruce opláchneme pod vodou a osušíme. Nyní aplikujte na kůžičku kolem nehtů jemný krém. Stačí malá vrstva v nejbližším okolí nehtů. Do nezaschlého krému začneme kůzičku v okolí nehtů zatlačovat pomocí pomerančového dřívka nebo manikúrního zatlačovátka. Zatlačujeme pouze nehezké části a hlavně zatlačujeme jemně. Nejlepší výsledek není červená ruka a neplatí ani heslo Kráso trp!!!  Pak odstraníme záděry pomocí manikúrní vidličky. Je dobré mít kvalitní vidličku, aby nedošlo spíše k poškození záděrů.Nyní přejdeme k samotné úpravě nehtů. Nejdůležitější je zvolit požadovanou délku nehtů a jejich tvar. Tvar a délku si vyzkoušíme nejdříve na palci. Je největší a tak se nám na něm bude začínat nejlépe. Tvarovat začínáme pomocí nůžtiček a nebo pomocí gilotinky. Pokud vám nejde stříhání a už vůbec vám to nejde na levé ruce, doporučuji použít gilotinku. Známé jako cvakátko na nehty.  Ostré hrany po stříhání jemně spilujeme a zároveň vytvoříme požadovaný tvar nehtu. Takto upravené nehty přetřeme vyživujícím lakem na nehty a nebo průhledným lakem. Můžete zvolit i jemné laky pro francouzskou manikúru, ale o těch vám povím až v dalším článku. Na závěr ruce pořádně promažeme vyživujícím krémem.Takto upravené nehty a ruce opravdu neurazí:)                 

napsal/a: MichaelaNabizi 13:31 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

MichaelaNabizi 29.08.2008 14:39:02

to muze byt z nedostatku zivin. zkus zvysit prijem vitaminu. idealni je pozirat hodne ovoce a zeleniny ale pokud to zrovna dvakrat nemusis tak si poridt treba jen vitaminy centrum a pokryjes tim vsechny nedostatky. a nebo si nech dat gelovky. tim schovas veskere lopatky:)muzu ti je nabidnout?


satanova.dcera 29.08.2008 14:32:55

ja to dycky voštípu těma kletičkama a končim,jelikož mám místo nehtu takovy lopatky xDu nekolikrat jsem zkoušela si ty nehty pěstovat ale jako vubec,ja mam takové blbé tvar mno:D