jak na lámavé nehty??

Příčinou lámání nehtů jsou buď vnější vlivy- poškozování vodou

                                                                  - různými čistícími prostředky

                                                                  - acetonový odlakovač

                                                                  -mýdlo s vysokým pH

                                                                  -nedostatek vitamínů

1) Nedoporučuje se dlouhé máchání ve vodě, při umývání nádobí saponátem užívejte gumové rukavice, které vás před saponátem ochrání  (saponát vám vysušuje pokožku dlaní, ale i povrch nehtů=v saponátu jsou velice účinné odmašťjící prvky s vysokým pH)a také zabrání zbytečnému máčení rukou

2) Acetonový odlakovač sice skvěle odstraní i ten nejstarší lak, ale zároveň vám ubírá vitamíny z povrchu nehtů a naruší ho. V dnešní době se prodávájí velice účinné odlakovače bez acetonu, které fungují úplně stejně a navíc šetří vaše nehty. Také pomaleji vyprchávají.

3) Do stravy by jste měli zahrnout ovoce a zeleninu. Velice důležitá je zde dužina. Z vitamínů se dále doporučuje zinek (např. v preparátu Dermabion dražé), křemík (např. preparát Silicea), dále vitamin H-biotin, vitaminy skupiny B, železo, želatina (např. preparát Geladrink), cystein, nebo kombinovaný přípravek Revalid. efekt těchto přípravků nastupuje asi po 2-3 měsících užívání. Pokud přípravky zkombinujete s čersvým ovoce a zeleninou, tak se výsledku doškáte už dříve.

 -Nehtům a dalním dopřávejte alespoň jednou týdně zábaly a kašičky, nebo také lázeň v teplém olivovém oleji

napsal/a: MichaelaNabizi 13:51 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář