Rozumný člověk usiluje o život bez bolesti , ne o život příjemný...Aristoteles
29.Duben 2008
Jared Leto ... my bestloved man ....

   Mr. Leto se narodil 26.12.1971 jako Jared Joseph v Bossier City v Louisiaňe. Jareda a jeho o rok staršího bratra, Shannona, vychovávala jen máma Constance protože jejich rodiče se rozvedli. Jejich biologický otec ‘Tony‘ se pak znovu oženil a tak kluci získali dva mladší sourozence. Jejich matka se později znovu vdala za Carla Leta, ten oba bratry adoptoval a dal jim své příjmení.

Často se celá rodina stěhovala. Říká se že Jarda nedokončil střední školu, že vyrazil do světa.

Jareda vždycky bavilo kreslení a podobné věcičky, byl dokonce přijat na University of Arts ve Filadelfii, ale nakonec ho uchvátilo herectví a přešel na školu v New Yorku, tady také natočil svůj první krátký film ‘Crying Joy‘.

   V roce 1992 přesídlil do Los Angeles, kde začal svou hereckou kariéru. Zkušenosti sbíral v seriálech jako Camp Wilder (Tábor u Wilderů) a Almost Home (Skoro Doma). V roce 1994 dostal roli Jordana Catanlana v seriálu My So-Called Life (Tak tohle je můj život) a díky této roli vystřelil vzhůru, pak už to šlo jak po másle. Mezi ty významné Jardovi filmy patří třeba Tenká červená Linie, Klub Rváčů, dále nezávislý film Requem For A Dream a třeba Alexander Veliký nebo  Chapter 27.

   Právě dokončil dlouhé turné se svou skupinou 30 Seconds To Mars, ve které účinkuje jako zpěvák a kytarista, je autorem všech songů od této skupiny.

 

Filmografie :

2008 - Mr. NobodyHl.Role: Nemo Nobody

2007 - Chapter 27 / Paragraf 27
Hl. Role:Mark David Chapman

2006 - Lonely Hearts / Zabijáci Osamělých Srdcí
Role:Raymond Fernandez

2005 - Lord Of War / Obchodník se Smrtí
Role: Vitaly Orlov

2004 - Alexander

Role: Hephaistion

2002 - Panic Room / Úkryt
Role: Junior

2002 - Highway
Role: Jack Hayes

2002 - Phone Booth / Telefoní Budka
Role: Filmová hvězda
-Jareda ve filmu neuvidíte, jeho part byl vystřižen

2001 - Sol Goode
Role: Sage (Rocková hvězda)

2000 - Sunset Trip

Role: Glen Walker

2000 - Requiem for a Dream / Requiem za Sen
Role: Harry Goldfarb

2000 - American Psycho / Americké Psycho
Role: Paul Allen

1999 - Girl, Interrupted / Narušení
Role:Tobias Jacobs

1999 Fight Club / Klub Rváčů
Role: Angel Face

1999 - Black and White / Černá a Bílá
Role:Casey                       

1998 - The Thin Red Line / Tenká Červená Linie

Role:Podporučík White  

     
1998 - Urban Legend / Městská Legenda
Role:Paul Gardener

1998 - Basil
Role:Basil         

1997 - Switchback / Past
Role:Lane Dixon

1997 - Prefontaine / Zázračný Běžec
Role:Steve Prefontaine

1996  - The Last of the High Kings
Role:Frankie Griffin

1996 - Cool and Crazy
Role:Michael

1995 - How to Make an American Quilt
Role: Beck

Seriály:
1994 - My So-Called Life
Role: Jordan Calantano

Hostování v Seriálech - 1992 -: Camp Wider (Tábor u Wilderů) a Almost home (Skoro Doma)

Ceny a ocenění :

 

 2007
 MTV Europe Music Awards - Rock Out  Kerrang! Awards - Best Single (FY) Australia Video Music Award - Video Of The Year (The Kill) (30STM) Australia Video Music Award - Best Rock Video (The Kill) (30STM)

 2006 Hollywood Life's Breakthrough of the Year Awards - Crossover Artist  MtvU Woodie Awards - Best Video Live Action (The Kill) (30STM) Fuse Fangoria Chainsaw Awards - Prince Of The Darkness  Fuse Fangoria Chainsaw Awards - Video Inspired by a Film Award (The Kill) (30STM) MTV's Video Music Awards - MTV2 Award (30STM) MTV's Video Music Awards - Best Rock (The Kill) - Nominace

 Zlatá deska - A Beautiful Lie
 Platinová deska - A Beautiful Lie

 
Zajímawosti a fakta :
 

○ Hobby: snowboarding, skateboarding, psaní písní, čtení, malování

○ Nejoblíbenější jídlo: popcorn a zelenina

○ Nejoblíbenější pití: horká čokoláda
○ Oblíbená barva: západ slunce v Maroku
○ Oblíbená vůně: ohniště

○ Je vegetarián
○ Výška: asi 178 cm
○ Jeho matce nebylo ani dvacet, když se jí malý Jarda narodil a byla svobodná.

○ 2x ho vybral časopis People jako jednoho z nejhezčích mužů světa (1996 a 1997)

○ Měl dva psy, Judas a Lucifer – sibiřští huskyové.  Judas bohužel nedávno zemřel/a, Jareda to velmi zarmoutilo, protože pravděpodobně u toho nebyl. Poprvé o něm/ní mluvil v ženském pádě. Kdysi na otázku s kým chodí často rád uváděl svého psa Judase a jednou o něm řekl, že to je jeho vlk.

○ Proslavila ho role hezouna Jordana Catalana v seriálu My So-Called Life. Kdo viděl, chápe, čím se stal tak slavným :D

Když se připravoval na svou roli narkomana ve filmu Requiem za sen (2000), na dva měsíce ze svého života vyloučil veškerý sex a jídlo. Zhubl 9 kg, mučil se hlady a samotou v posteli, kde lehávala jeho snoubenka Cameron Diaz. Byl s ní zasnouben v letech 2000-2002.
Později tuto úlohu označil jako sadomasochistickou a nejhorší ve svém životě.

○ Kvůli filmu Chapter 27 přibral celých 28 kilo, jelikož je vegetariánem tak si ohříval v mikrovlnce čokoládovou zmrzlinu a ředil ji se sójovou omáčkou a olivovým olejem. V této době mu cholesterol vyskočil na 360, běžná hodnota můžů v jeho věku je 200!

○ Odmítl klíčovou roli ve filmu Flags of Our Fathers (Vlajky našich otců -2006), kterou mu nábídl sám Clint Eastwood, kvůli turné se svou skupinou (jako předkapela The Used).

Měl roli i ve filmu Telefoní Budka, ovšem nakonec byl jeho part vystřihnut.

○ Jejich videa (30STM) režíruje Bartholomew Cubbins, ale nejsou záznamy, že by nějaký režisér tohoto jména existoval, proto se říkám že je to Jaredovo alter-ego (což je více než pravděpodobné), ale sám Leto to vyvrací. Je to taková tajná-veřejná informace.

○ Officiálně má tři tetování, na pravém zápěstí znak 30, neoficiálně má prý ještě jedno, ale neví se kde...Že by na zadku? :D Zpátky k těm zbylím dvoum, jedno má na levé ruce a druhé jsou šipky ny lýtkáchVíce v kategorii tetování.

○ Je lechtivý :D
○ Hudební inspirace: Všechno od Led Zeppelin po Pink Floyd


 

Část rozhovoru pro časopis Filter.

Před interview jsme dostali jasné instrukce. Neptat se na význam názvu kapely, neptat se na význam názvu posledního alba a rozhodně se neptat na hereckou kariéru frontmana Jareda Leta.

Když pánové dorazili, nejprve zulíbali všechny přítomné novináře. Po dvacetiminutovce s "božským" Jaredem a kytaristou Tomo Milicevicem mě ale přepadla nutkavá obava, zda nejsou jejich fanoušci nevědomky stoupenci podivné sekty, která na to jde přes muziku a Jaredovy modré oči, a zda tahle kapela nepřijala název druhé desky (A Beautiful Lie – krásná lež) za své krédo.

Jak to vypadalo v domě Letových, když jste s bráchou Shannonem, který ve vaší kapele bubnuje, rozjížděli své první jamy?
Jared: Bylo to...krásný. Jsme z umělecký rodiny. Kolem byla vždycky spousta umění - plátna a barvy, hudební nástroje, sitár, cembalo…Brácha už od tří let v jednom kuse bubnoval a já se marně pokoušel hrát na různý nástroje, hlavně na klavír, ale můj jedinej hudební dar je skládání. Maximálně ze mě jednou bude podprůměrnej kytarista.

Shannon je jen o rok a půl starší. Poslouchali jste stejnou hudbu?
J: Byl to starší brácha, tak jsem MUSEL mít rád jinou muziku než on. To je sourozeneckej zákon. Chtěl jsem, aby mě s sebou bral na koncerty, ale nějak se mu nechtělo. Naučil mě poslouchat Led Zeppelin a klasickej rock, ale pak se přeorientoval na metal a já zůstal u Pink Floyd.

A co tvé dětství, Tomo?
T: Narodil jsem se v Sarajevu a jako malej jsem přijel do Ameriky. Rodiče tam zůstali a já jel na pár let zpátky. Celej můj dosavadní život je hudba. Od tří do dvaceti jsem hrál na housle. Když mi bylo dvanáct, táta mi vyrobil kytaru a můj zájem se pozvolna přesunul k ní.

Je pravda, že než ses před pěti lety stal členem 30STM, byl jsi jejich velkej fanda?
T.: Byl jsem ortodoxní fanda! Když mě vzali mezi sebe, bylo to jako sen. Hrál jsem tehdy v detroitský kapele Morphic a znal jsem se trochu s Shannonem. Jednoho dne mi zavolal jejich manažer, že od nich odešel kytarista a že mám nazítří přiletět do LA na konkurz. Tak jsem si od rodičů půjčil na letenku, a protože jsem znal všechny písničky nazpaměť, pět dní nato už jsem s klukama vystupoval.

Váš bývalý basák Matt ohlásil v březnu přímo na podiu, že končí. To musel být šok...
T:  Ztráta Matta nebyla žádná tragédie. Chtěl být se svou rodinou. Nikdo nehraje tolik jako my, nikdo není pryč z domova tak dlouho jako my. Nemíváme nikdy volno. Nikdy. Každá normální kapela jde po koncertu na mejdan nebo blbne v tourbusu, ale my navrhujeme nový trička nebo plakáty. Chceme mít jistotu, že když to s námi půjde do háje, budeme si moct říct, že jsme udělali, co jsme mohli. Někdo si myslí, že mu tenhle režim bude vyhovovat, ale když do toho skočí, začne řešit, jestli mu to za to stojí. Být členem 30STM není pro někoho, komu se stýská. Byl to jen basák, písničky píše Jared, tak co...

Hodně si zakládáte na vizuální stránce koncertů. Za svůj vzor považujete show Queen nebo Pink Floyd. Chystáte něco, co nemá v historii muziky obdoby?
J: Zatím jsme neměli šanci ukázat, co nosíme v hlavě. Chci, aby lidi přišli na náš koncert a měli pocit, že nejsou na planetě Zemi. Četl jsem, že pyramidy byly postavený tak, že když byl člověk u ní, musel procházet uzounkou uličkou, plazit se tmou, a pak se před ním najednou rozprostřela celá ta impozantní nádhera. Takže tak nějak.

Jarede, jsi herec. Režíruješ kluky při natáčení klipů?
J: Tohle je jeden z mála momentů, kdy je moje herectví pro kapelu plus, a ne minus. Jsou úděsný herci, ale kdybych na ně nedohlížel, byli by stokrát horší.

Celý rozhovor si můžete přečíst v letním čísle hudebního časopisu Filter.

30 Seconds to Mars

autor Naominka | 14:35 | komentáře (0)
O autorovi
Autor blogu
Autor: Naominka
Region: Praha-východ
O mně: nEfIm Co oSoBě nApsAt, MiLUjU ScReAmO , KáMoShE , .,.,JdEm SeLkEm TrDlO (sEm nA To HrDá...XDXDXD) kdO ZnÁ Wí KDo Ne....nO TaQ nApÍsHe eTI cHcE ...na kÁmOsHe nEdÁm dOpUsTiT , RáDa Se bAwIm Ae pLeJ sEm FlEgMoUsH ...XDXDXD WÝmAz
Můj profil
Poslední návštěvy
Markw (2x)
Kaulitzka19 (4x)
alesdrd (1x)
bblondexx (2x)
rodr (1x)
jan.gogin (1x)
popelak24 (1x)
MartinE212 (1x)
Vytvořili
Šablona a grafika od
IN ARIA...

obrázky od
Mario Buffardo

distribuce:
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE