Rozumný člověk usiluje o život bez bolesti , ne o život příjemný...Aristoteles
30.Květen 2008
Píčowina alá Blesk se zase wyřádil

W cultu na vampirefreaks.om jsem četla AntiBlesk tak mě zajímalo proč ...shla ysem na jejic stránky a tam si ty paka ___radshi se podíweyte sami ...

EMO děti se brání: Všichni nejsme jako Veronika

25.04. 19:37
Veronika Coufalová příliš vysmátá není. Její dospívání provázejí nelehké životní okolnosti

.:: reklama ::.

Viděla, jak přítel zahynul pod koly náklaďáku. Krátce nato se jí otrávil otec. Rodina ji obvinila, že za jeho smrt může ona. Tak se Veronika Coufalová (17) z Olomouce uzavřela do sebe a do 'temného světa' stylu EMO. V něm prý našla klid a mír, v sebepoškozování žiletkou pak lék na deprese. Teď by se ale ráda prostřednictvím Blesku smířila s rodinou, která ji zavrhla. Hlavně s dědečkem.

Jsem EMO

"Nejdřív, je to asi rok a půl, jsem byla svědkem, jak kluk, se kterým jsem chodila, vletěl na motorce pod náklaďák a zabil se. Pak jsem měla nějaké rozpory s babičkou, tátovou matkou, a kvůli tomu jsem odešla od táty, u něhož jsem žila," vzpomíná na příčiny, proč se dala na styl EMO, Veronika Coufalová.

"Když jsem chtěla za tátou jít, řekli mi, že se otrávil. A že za to můžu já. Měla jsem ho moc ráda a oni mi ani nedovolili jít na pohřeb," řekla Blesku se slzami v očích. To bylo před rokem. V rodině se od té doby s Veronikou nikdo nebaví. Matka ji sice nechala bydlet u sebe, starší bratr jí prý ale nadává, že je přistěhovalec.

V těžkých depresích se začala řezat na předloktích, poslouchat hudbu EMO a oblékat se do černého. "Úplně jsem se uzavřela do sebe. Dodnes nemám odvahu se někomu svěřovat. Řezání se mi ale zalíbilo. Pak mi kamarádka ukázala stránky EMO...

Jiné EMO děti se však brání: Všichni nejsme jako Veronika

Emo patří do jejich života stejně jako jiné běžné věci. Tvrdí, že nejsou žádná sekta, ale především lidé s city a vlastním názorem, kteří se chtějí odlišit od stáda. Rozhodně ale odmítají spojitost se sebepoškozováním a sebevražednými sklony! To o sobě tvrdí 'praví emaři', kteří poslední dobou reagují na články Blesku. Blesk jim proto dal šanci své postoje popsat veřejnosti. Dá se jim věřit? Udělejte si názor sami...

CaRtMi (16)

"Podle mě má na to každý jiný názor, ale myslím si, že k emu vůbec sebepoškozování nepatří... a je to jen pozérskej trend... a taky si myslím, že kdo nechápe emo hudbu, tak taky EMO nemůže nijak soudit. Mě ta hudba uchvacuje. A taky bych chtěl říct, že lidé řeší, jak se někdo pořezal, ale to, že si třeba na disku dá někdo éčko a vlastně se tím zabije, tak to nikdo neřeší. Prostě tohle je můj názor a třeba mě odsuzujte."

Devilish (16)

"EMO před 30 lety byl zkátka lifestyl neboli životní styl. Bohužel se to změnilo a pár pozérských dětí si řeklo, že svoje emoce vyjádří tím, že se pořežou, a každý to bere jako senzaci. Časem tak začal každý 'básnit' o tom, že je to jen o sebepoškozování a sebevraždě, ale není to tak..."

Ninetynine (17)

"Deprese a sebepoškozování - tohle si představí většina lidí, když slyší EMO. Ale deprese a sebepoškozování jsou dvě hodně závažné nemoci, které je potřeba léčit. Být EMO neznamená být nemocný, tohle je prostě subkultura vyvinutá z hudby a neznamená to, že je nutné mít černou patku nebo věčně slzy na tváři. Až si někteří lidi uvědomí, že EMO je vlastně obrana proti bezcitnému a tvrdému světu, pak bude klid."

MatyOFdeath (18)

EMO je zkrátka životní postoj, kterej vyšel z hudebního stylu (podobně jako třeba hip-hop, punk, atd.). Vůbec to není o tom, jak se oblíkáš, nebo co máš na hlavě. Je to o tom, co máš uvnitř. Nějaký sebepoškozování? To přece dělají i lidi, co o EMOstylu nic nevědí. Taktéž srovnávání s německou partičkou Tokio Hotel. Nevím, jak na to kdo přišel, že jsou EMO. Taky bych zmínil těch 58 pravidel, který jsou na internetu. To je úplnej nesmysl, nejsme přeci žádná sekta, nebo tak něco. Jsme především lidé, a máme nějaký city. Toť můj názor."

TeaRz_BloOd

"Podle mě se v průběhu let na EMO styl nabalilo mnoho mýtů, a k nim patří také to, že se každý správný 'emař' sebepoškozuje, ať už žiletkou nebo zapalovačem... To je nesmysl. EMO není žádná sekta nebo spolek psychicky labilních lidí, jsme jen lidé, kteří se rádi baví, mají rádi tvrdší hudbu a chtějí se nějak odlišovat od 'stáda oveček', kterého jsme všichni členové. A také je to životní postoj, který vyšel z hudebního stylu EMO a říká: "Jste mi ukradení, můj názor nezměníte, budu si dělat co chci! Chce se mi zvracet z toho, že se k sobě chováte jako zvěř!"

Funnyel (18)

"Pro každého znamená EMO něco trochu jiného... Je to ale hlavně styl, jež vychází z hudby! Neexistují žádná pravidla, jak by se měl správný EMO chovat. Je to prostě hlavně hudba a EMOce. Jenže každý si řekne, to jsou ty jejich depky a smutek. Ale všichni 'emaři', co znám, jsou ti nejvysmátější lidé v mém okolí. Pro mne je EMO hlavně o módě. Opravdu mě baví provokovat vzhledem a vybočovat z každodenní všednosti. Naše společnost je prostě strašně upjatá. Na EMO se svádí to, co k němu vůbec nepatří!"

Nejwícz souhlasím s TeaRZ_BloOd yednak se trochu známe přes neth a yednak  ye fakth w poho ...Snad si to přečtete wshchni nejsme sebewrazi a to , a to že se Veronika řeže , tak to neznamená že to děláme wshichni .....

 

autor Naominka | 15:22 | komentáře (2)

komentáře (2)

« Domů | Přidej komentář

  1. ewiCZka | 29.07.2008 18:10:21 |

    jj, blesk a jeho hlody, ještě větší sranda je, že lidi, co to čtou tomu věří, jinak s tebou teda jasně souhlasím ;)

  2. MissLoser | 22.06.2008 13:29:38 |

    Jo,miluju také kokotské články :( Nejvíc souhlasim s MatyOFdeath

O autorovi
Autor blogu
Autor: Naominka
Region: Praha-východ
O mně: nEfIm Co oSoBě nApsAt, MiLUjU ScReAmO , KáMoShE , .,.,JdEm SeLkEm TrDlO (sEm nA To HrDá...XDXDXD) kdO ZnÁ Wí KDo Ne....nO TaQ nApÍsHe eTI cHcE ...na kÁmOsHe nEdÁm dOpUsTiT , RáDa Se bAwIm Ae pLeJ sEm FlEgMoUsH ...XDXDXD WÝmAz
Můj profil
Poslední návštěvy
Markw (2x)
Kaulitzka19 (4x)
alesdrd (1x)
bblondexx (2x)
rodr (1x)
jan.gogin (1x)
popelak24 (1x)
MartinE212 (1x)
Vytvořili
Šablona a grafika od
IN ARIA...

obrázky od
Mario Buffardo

distribuce:
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE