Nitram1234

21.Leden 2009

10 věcí, které tu nemám rád

Jelikož jsem tu už dlouho nenapsal, tak jsem se rozhodl to napravit. A protože mi nejvíce jde hanět něco, co jsem nevytvořil já, tak jsem si umanul, že napíšu 10 nejhorších věcí na libimseti... (možná jich nevymyslím 10, ale budu se snažit)
Připrav se,... hrajem!
1) tak největší chybou tohoto serveru je, že je česky (to by nebyl takový problém, kdyby ostatní měli možnost cizích řečí) - a jeho přípona .cz. Sice by asi cizinci nechápali, prtoč je to zrovna "libimseti", ale třeba by jim to někdo vysvětlil.
2) Profilové (a jiné fotky) uživatelů (či spíše uživatelek), kteří se fotí nejraději mobilem prostřednictvím zrcadla. Je to fakt hrůza... Chápu, že ne každý má foťák, ale tak snad má nějaké kamarády, kteří ho vyfotí, ne? Ale je taky spousta lidí, co se fotí digitalem a znovu přes zrcadlo! Vždycky mě v duchu napadne, copak vy nemáte stativ? A i kdyby ne, tak se dá položit na nějakou vyvýšenou desku (stačí jen improvizovat) a zapnout samospoušť. Ale já chápu, že by pro některé bylo přečtení si manuálu frustrujícím zážitkem, jehož léčení by museli strávit alespoň dva dny před zrcadlem a omlouvání se mu.
3) Gramatické chyby. To je opravdu pekelný pohled jak někteří nevědí, jaké pravidla má jejich mateřský jazyk. Já sám se sice někdy spletu, ale "i" a "y" jsou na české klávesnici dost daleko od sebe, takže nevidím důvod "překlepů". A jestli má někdo klávesnici anglickou, tak by sre měl naučit psát s háčkama - ne nadarmo je Hus vymýšlel!!!
4) Tématika se bude týkat znova psaní, ale tentokrát ve StYlU tEď UvEdEnÉm. Lidi, tohle se vážně nedá číst. Navíc to zabírá 3x tolik času, než psaní bez zbytečného mačkání shiftu. (ale jestli někdo píše jednou rukou, aby tou druhou mohlmačkat shift, tak by se měl zamyslet, jestli mu to opravdu stojí za to)
5) Mizivé možnosti hledáíní lidí. Pokud mi někdo neřekne nick nějakého kamaráda, tak mám jen malou naději, že ho tady najdu (a to nejčastěji přes kamarádovy kamarády a jejich kamarády - složité, ne??). Myslím, že facebook to má docela solidně vyřešené - chceš být přítelem, máš možnost vidět profil, ale jestli Tě daný člověk odmítne, tak sry, ale vstup zakázán!
Mno, už toho asi teď víc nevymyslím, a navíc mám co dělat, takže zase někdy příště:-)
Btw. psaní tohoto mi zabralo 15 minut, takže kdybych to psal tzv. emostylem, tak mi to zabere tři čtvrtiny hodiny... Docela dlouhá doba na to, aby člověk dělal něco víc užitečného, nemyslíte si?
6) teď mě ještě napadla další věc (sice asi týden potom, co jsem půvopdně tento článek napsal, co co naplat, pravda musí vyjít najevo - psní "w" místo vé jednoduchého. Jsem se o tom bawil s kamarádem, proč někdo tak píše - on má teorii, že to někdo wymyslel jen tak z legrace, ale bohužel tohle srandu, kterou wymyslel s kamarády dali někde na weřejné místo a bohužel se toho chytily puberťačky, díky nimž mi to začalo wadit... Nejsme poláci, nejsme římani, abychom tak psali, jsme češi a i když spějeme do prdele, tak přece jenom bychom mohli být trochu na sebe hrdí, ať už na cokoli (a to cokoli někdo někomu prodal, protože češi jsou více uplatitelní skoro než kdokoli jiný na světě - ale to je otázka morálky...).
7) Když někteří nechápají rozdělení na červená = holčičky, modrá = chlapečci... Možná si ještě neuvědomili, kde je ten rozdíl, ale pokusím se to vysvětlit. Tak tedy:
V celé živočišné, ale i rostlinné říši existuje bezpočet (pravda, je to konečné číslo, které se den co den zmenšuje, ale takhle to vypadá, že toho je zkrátka moc) druhů, které mají odlišné pohlaví. Dělí se na samce a samičky. Jelikož je člověk (alespoň v některých případech) inteligentní bytost, všiml si toho. Nevím sice proč, ale přiřadil jednotlivým pohlavím (je to jednodušší o to, že jsou poze dvě) genderové barvy - modrá patří mužům, červená (a její odstíny v podobě růžové) ženám. A jelikož je tento server určen taky pro seznamování lidí, tak to musel nějak roztřídit, podle čeho by měl hledat. A autoři se tedy jali rozdělit lidi do dvou skupin - na muže a ženy, a protože bílá na bílé nejdou vidět, tak i těmto dvoum skupinám dali nějaké barvy. Ti chytřejší z vás ví, kam směřuju, těm hloupým to musím říct (vlastně přesně řečeno/napsáno to musím napsat (-: ) - mužskému i ženskému pohlaví dali barvu již předem vybranou (tedy to co jsem napsal na začátku čísla 7 - modrá=chlapečci, červen=holčičky).
8) Nikdo tu už není. Na jednu stranu je to dobře, protože je tu větší klid, ale možná je to taky tím, že pan "facebook" odtáhl všechny tam (je to úžasné sledovat, jak málo si lidi hledí soukromí). Možná jsem už jenom trohcu zestárl, takže to vidím trochu jinýma očima než dřív.. Přece jenom už mi není 15, aby flaška piva byla hec, aby opití byla sranda (fakt už to není takové, jako dřív), takže ani "libimseti" není takový úlet jako před X lety, kdy jsem to tu zakládal.
A pokud se ptáte proč jsem to ještě nezušil - právě proto, že to ruší všichni... Možná, za pár let, až budu hodně starší, uvidím, co jsem tu psal za pitomosti. Ale to je hudba budoucnosti.
Vida - blížím se finále, ješět dvě a bude to kompletní.
9) Spam. Pokaždé, když sem přijdu (tak jednou za dva měsíce :-)), mám v párech, ve vzkazech nebo v emailu nějakou zprávu. Plný očekávání, že konečně můj zastaralý profil někoho přilákám otevírám danou zprávu a... zase nic. Jak už mě to štve! (Ne, dělám si srandu, nečekám, že by mi tento server možnil najít si holku, ale je to jako otevírat malý měkký dárek k Vánocům - víte, že to budou ponožky, ale ve skrytu duše doufáte, že to bude něco jiného, něco úžasného a skvělého. Jenže nakonec to jsou opravdu ty ponožky.)
10) Libimseti samotné. Možná ještě někdy ocením internetové seznamky, ale vážně. Jak se lidi chtějí poznat přes internet. Na profily dávají fotky, kde vypadají nejlíp, takže osobní setkání je většinou zklamání. Nepíšou tam o sobě špatné vlastnosti - opět zklamání, když to není Pan Dokonalý, nebo Slečna Úžasná. Lidi tráví na internetu spousty hodin svého volného času místo toho, aby si zašli ven (jsem jasný příklad). A to je špatně. Pojďme to změnit. Vyhlašme každou sobotu dnem bez internetu. Chápu, přes internet se dnes řeší obchody, škola, práce apod. Ale je fakt nutné pracovat o víkendu?
A když už po nějakém čase zjistíte, že to jde, zrušme si pak i mobilní telefony. To je další věc, co mi začíná lézt krkem, ale to se naštěstí neýká libimseti.

Takže úkol dokonán. Deset věcí, co mi vadí na Libimseti je dopsáno. Po dlouhé době, ale je to lepší napsat pozdě nežli později, nemyslíte?

Před časem jsem napsal "Časem se určitě dopracuju do čísla 10, jen mi dejte dostatek času.
BP!" Jak vidno, dodržel jsem to.

Čest!
Autor Nitram1234 v 09:37

2 Komentáře:

díky, možná, že v tom budu pokračovat:-D

22.01.2009 20:04:57

Teeeda, to se ti fakt povedlo:-)

22.01.2009 11:41:50

Přidej komentář

<< Home