Golf nebo Mégane?

  Modely aut na rok 2009 zase přinesly nový designy a lepší motory. Když se vyvíjeli, myslim, že ještě málokdo tušil, že přijde celosvětová finanční krize a že se nejvíc dotkne finančnictví a taky právě aut. To ale nic nemění na tom, že by třeba Renault nebo Wolksvagen polevili ve kvalitě.

  V současný době jezdim Ford Escort 1,6 16V z roku 1995.


  Po čase si člověk zvykne i na pomalejší vůz. Kombík má tu výhodu, že se bezvadně hodí na sporty. Vejde se do něj komplet winsurfingová výbava nebo samozřejmě i snowboard a výbava na hory. Ale fakt je, že na opravy sem už dal tolik, že by to stačilo ještě na jedno takovýhle auto. Takže se pomalu poohlížim po novým.

  Zpočátku sem jasně přemejšlel o dalšim velkým kombíku jako je třeba Oktávka. Je určitě dobrá motoricky, prostorem, má hezkej vzhled. Cena taky není špatná, ale kdo chce trochu individuality šáhne po něčem, co nepotkáte na každym kilometru.

  Problém je taky, že po čase ježdění chci zkusit něco víc ovladatelnýho a sportovnějšího. Ale kam se taky něco vejde. Kdybych měl rodinu asi bych teď takovou volnost ve výběru neměl.
 
  Když pominu bavoráky, Subaru, Mitsubishi, který sou spíš pro užší skupinu řidičů, padnul můj zrak na novýho Golfa a Renault Mégane.

Tak tohle je Golf..

  Golf se mi vždycky líbil, hlavně ten z 80.-90. let. Pak sem si ho moc nevšímal, až tenhle model mě dost zaujal. Stále si zachovává sportovní vzhled a motoricky je na tom jako vždy dost dobře. V recenzích vychvalujou i jeho jízdní vlastnosti http://magazin.auto.cz/testy/volkswagen-golf-2-0-tdi-103-kw-nejlepsi-golf-vsech-dob.html a v Euro NCAP dostal vysoký hodnocení bezpečnosti http://news.auto.cz/bezpecnost/euro-ncap-volkswagen-golf.html. Bere se jako jeden z nejpovedenějších Golfů a aut ve své třídě. Je to stále starej dobrej Golf a má teď i něco navíc.


  Jako kluk sem o Renaultu nikdy moc vážně neuvažoval, vždycky sem chtěl BMW nebo Forda. I když jednou mě kamarád svez v Laguně a musim říct, že sem byl nadšenej z rychlosti a pohodlí. Pak sem taky začal víc Renaultu věřit když začali Renault -Williams vyhrávat závody Formule1. Asi ty motory fakt za něco stojej, říkal sem si. No a pak přišel Mégane třetí generace.



  Musim říct, že mě na první pohled zaujal. Takhle neobvyklej design sem už dlouho neviděl. Hlavně když to porovnám s tím, co sem v poslední době viděl za extravagance od Renaultu. Tenhle už vypadá víc civilnějc a zároveň si udržuje jedinečnost a vyjímečnost.

  Jak je na tom ale motoricky? Zdá se, že podobně jako Golf http://magazin.auto.cz/testy/renault-megane-1-9-dci-dva-litry-designu.html. Bezpečnost pasažérů má snad ještě lepší http://news.auto.cz/bezpecnost/renault-ncap-megane-euro-5-hvezd-a-vyrovnani-rekordu.html.

  Zatím je můj dojem, že jízdní vlastnosti má lehce lepší Golf, ale Mégane jasně vítězí designem. Pro lepší srovnání a výsledný dojem bude potřeba se v nich pořádně projet. Navíc oba odkazovaný testy mluví o dieselovejch verzích, který mě moc nevyhovujou. Benzínový motory, zvlášť TSI verze budou určitě na svezení jiný.
 
Pro sprovnání ještě pár foteček









   ..a nebyl by lepší třeba tenhle?






Pro zobrazení celých obrázků klikněte pravým tlačítkem na obrázek a zvolte zobrazit obrázek.

O autorovi

  • Jméno Pat1k
  • Bydliště Praha 5
  • mám rád svůj job, mám úžasný koníčky, pár dobrejch kamarádů, ... a pořád něco hledám :)
Můj profil

Kategorie