Blog o RockynceX
Publikováno: 21.Září 2008
v 12:17

Kategorie: Celebs

Autor: RockynkaX

komentáře (0)
Mary-Kate and Ashley Olsen | Celebs

Ashley Olsen

Dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsen se narodili 13. června 1986. Ashley v 8:24 a Mary-Kate o 2 minuty později - na pátek 13. - říká se , že pátek "třináctého" je nesťastný den , pro rodiče dvojčat - bývalou baletku Jarnette a bankéře Davida však ne! Když se holky narodily , měli už doma staršího brášku Trenta Williama , který se narodil 6. května 1984.

Zprvu jako dvojčata nejevily veliký obdiv, ale když je matka v 6 měsících vzala na konkurz na roli malé Michelle Tanner v seriálu Full House (Plný dům), udělali na režiséry velký dojem - když si je vzali do náruče a chtěli si je pochovat - nebrečely a nedělali skandály.O roli Michelle se dělili. A tak se stalo, že se v 9 měsících konečně ukázali na scéně coby Michelle, miláček rodiny Tannerů. Mary-Kate měla v dětských letech větší um než Ashley a tak na ní vyšli ty směšné a aktuální scény a Ashley se svým miloučkým pláčem a vážností zastupovala vážné a hromadné scénky. 16.února 1989 se holkám narodila sestřička , které dali rodiče jméno Elizabeth Marie Olsen jinak zvaná Lizzie.

Právě seriál Full House úspěšně odrazil jejich kariéru, vysíláním ve více než 75 zemích světa včetně ČR. Rodičům Mary-Kate se to velice zamlouvalo a tak v roce 1991 najal jejich tatínek Dave Olsen Robeta Thorna na místo coby manažera dvojčat. Ten se s chutí pustil do díla a založil Dualstar Entertaiment Group, zastupující filmy Mary-Kate Olsenové. Ta se slibně rozjížděla takže už roku 1992 točili dvojčata první film To Grandmother's House We Go (Jedeme k babičce), který zabodoval nejenom u mladších generací. V tomtýž roce tedy vydali i své první CD album Brother For Sale 50 cent (Brácha na prodej/za 50 centů). Roztomilé hlásky se všem dobře poslouchali, tak se firma motivovala a brzy poté vydala album I'm Cute One (Já jsem roztomilej prcek) a první VHS Our First Video (Naše první video).

Když točili film (Jak byl dobyt Západ) v Canadě,Mary-Kate jezdila na jejím prvním koni a stala se oddaná jezdectví. Roku 1993 vytvořili již druhý film Double, Double, Toil and Trouble (Trable, trable, tuplem trable). Tento rok účinkovali i ve filmu Little Rascals (Malí rošťáci). Roku 1994 zase How The West Was Fun (Jak byl dobyt západ). V tomto osudném roce se o nich už mluvilo jako o nejmladších producentkách v Hollywoodu a nejbohatšími dvojčaty. 8 a 9 rok Dualstar Entertaiment Group motivoval natolik, že udělali několika dílné řady filmu The Adventures of Mary-Kate and Ashley (Nové dobrodružství Mary-Kate a Ashley), kde si zahráli na nejmenší detektivy a později vyšli i první knihy nesoucí jejich název a příběhy. Tento rok se ale stal osudným pro seriál Full House, jejich milovaný Full House a kariéra jim na chvíli zmkla.Všichni mysleli, že s pseudonymem dětským idolem všech dětí je konec, ale najednou se tu objevil film It Takes Two (Malé dohazovačky). S úžasným obsazením a příběhem.

Dvojčata si zahrála vedle slavné Kristie Alley (Kdopak to mluví) a Stevea Gutenberga (Tři muži a nemluvně), kteří jsou známí ze slavných rodinných komedii a to tahle také byla! Tento rok také skončily detektvní komedie The Adventures o Mary-Kate and Ashley, protože Robert Thorn si myslel, že na hraní detektivů už jsou dostatečně velké. Jarnie a Dave se rozvedli roku 1995, pro holky to bylo těžké období. David se znovu oženil s novinářkou Marthou McKenzie a nyní spolu mají dvě děti - nevlastní sourozence MKA sestřičku Taylor (6 let) a brášku Jakea (4 roky).

V období 10 a 11 let si MKA dali pauzu a začali se věnovat zpívání, škole a přemýšlení na co tak ještě dát jejich jméno. A tak vznikla značka mary-kateandashley vyrábějící zprvu dětské oblečení a
hračky a dnes už i kosmetiku, dámské oblečení, knihy, videa, prostě veškeré produkty MKA a některou elektroniku! Zpívání zabrali některé soundracky k bývalému The Adventures of Mary-Kate and Ashley. Hudba je zaujala natolik že natočili Our Music Video (Naše hudební video) a bestovky jako Ballet Party, Birthday Party a Sleepover Party. Později se ale ozvali i hudební kritikové a MKA tak pomluvily, že zpívání raději do dneška vzdali :( V roce 1998 se opět pustily k filmování a začali natáčet nový seriál Two of a Kind (Dvojčata), kde už se nám do paměti zapsali jako malé puberťačky žijící s otcem, který se jím pořád vnucoval, později vyšli i knihy. Filmování z postavou otce se holkám zamlouvalo a tak jako "tatínkovi holčičky" natočili film Billboard Dad (Táta z billboardu), mající snahu sehnat novou maminku, vylepí na billboard informace a fotku svého otce.

Roku 1999 skončil jejich "vyžívací" seriál TOAK a tak se rozhodly natočit nový film a tentokrát jako úplně rozdílné holky, jedna fanynka a hráčka fotbalu a druhá jako dáma, samé hadříky a kluci. Jmenoval se Switching Goals (Gólová Výměna) a k televizním obrazovkám přilákal i mladé kluky. Tohoto roku se cítili tak významně, že natočili ještě film Passport To Paris (Výlet do Paříže), kde začali "chodit" s klukama, ale "jen tak". Roku 2000 se z něžných malinkých dvojčátek stávají opravdové slečny, hvězdy každé party a tvářičky časopisů.

Natočili film Our Lips Are Sealed (Sestry v akci), který se stal jejich nejoblíbenějším. Taky proto, že se mohli fakt vyřádit a projet spoustu zemí! Tento rok napsali svou předlohu života a obecná fakta o nich, z kterých se čerpá např. při tvorbě stránek! Začali se stávat idolama všech mladých dívek a tak vydali svůj časopis mary-kateandashley, ale po několika číslech ztroskotal. Rok 2001 byl hodně významný nejen proto, že MKA obdrželi občanské průkazy, taky natočili film Winning London (Sestry v Londýně), kde se opět ukázali jako rozdílné sestry, ale překrásný Londýn je zase spřátelil. Plným úderem se pustili do natáčení seriálu So Little Time (Tak málo času), který opravdu zabodoval a má své knihy.

Díky "občance" se dostávali na premiéry a akce a tak se stali přednější hlavičkou Hollywoodu. Tento rok taky natočili film Holiday In The Sun (Prázdniny na Bahamách), kde se opět vydali na cesty.
V 16 letech vydali sérii knih Sweet 16 (Krásných 16 let) a projeli se v autíčku Sweet 16, které dostali ve filmu Getting There (První jízda), když si udělali řidičák a tam si ho dělali doopravdy. Roku 2002 natočili film When In Rome (Výlet do Říma) a v roce 2003 také The Challenge (Výzva), kde se opět ukázali jako dvě soupeřící sestry, dělající zkoušky ve stylu hry přežití, kde je bohužel/naštěstí dají do stejného družstva, zprvu se hádají, ale protože jsou tým, musí to nějak překousnout.

V roce 2003 dvojčata natáčejí film New York Minute (Jeden den v New Yorku) , který půjde do kin. Odběhli si i na natáčení Charlie's Angels , kde si zahráli malinkatou roličku. Ve filmu jsou vidět 10sekund , spíše se zajímají o svou budoucnost, věnují škole a připravují se na New Yorkou universitu. V tomto roce totiž odmaturovali. Dnes získala Mary-kate roli křesťanské dívky Tary v seriálu Wedds (Tráva) a spolu se setrou Ashley vydali do prodeje své dvě nové módní kolekce "The Row" a "Elizabeth&James"

Odkaz: http://mary-kateolsen.us/ - http://www.mary-kateandashleyfan.org/wp/

Komentáře

« Domů | Přidej komentář