10.Duben 2009, napsal Rumcayzz v 10:30 ... Životní moudrosti
Vezmi lásce iluzi a vezmeš jí všechnu potravu. Každý obdiv pomáhá lásku pěstovat, ať je to obdiv tělesný nebo duševní. Ostatně ženě se nikdy nemá říkat nic, co nemůže dobře pochopit. Hloubá nad tím, a často nesprávně. A když hloubá nad něčím, co je nejasné a záhadné, skončí to obyčejně špatně. Uklouzne jedno slůvko a jeho postupné odrazy rozloučí to, co k sobě lnulo. Kolikrát se stane, aniž se ví jak, že srdce se nepozorovaně vyprázdní jen proto, že je zasáhlo slovo nazdařbůh pohozené. Milující najednou pozoruje, jak jeho štěstí mizí. Nic není hroznějšího jak puklá nádoba, jejíž obsah pozvolna, ale nezadržitelně uniká.
(Victor Hugo)
<<http://citaty.net>>
 
Komentáře (2):


V 12.02.2009 17:27:14, Rumcayzz

Musím s tebou naprosto souhlasit, ostatně přesněji by to řekl snad jen Jevgenij Abramovič Baratynskij, ten to spočítal v procentech.. ;-)

V 12.02.2009 15:58:14, Nini.Gold2

Vezmi lásce iluzi a vezmeš ji všechnu potravu...-K této větě bych přirovnala tohle-Zamilovanost je fáze vztahu,kdy se na partnera díváme skrz tzv.růžové brýle a malujeme si ho nejkrásnějšími představami...Časem nám ale spadnou a začneme si všímat jeho chyb,které jsme předtím přehlíželi...Pokud se nám to nelíbí a nehodláme to akceptovat,tak se rozejdeme...Měli bychom partnera milovat nejen kvůli jeho přednostem,ale i slabostem...A to je teprve doopravdy láska,když milujeme přítele i s jeho chybami a dokážeme se nad nimi povznést...Jsme jenom lidi a nikdo není dokonalý...Kdo hledá lásku v dokonalosti,ten je ztracen...