Ano, dobře, asi mi nezbýva nic jiného, než přiznat, kdo doopravdy jsem

Snílek, blázen, cvok a nejspíše trochu i parchant. Jsem ale taky smrtelník. A jako každý smrtelník taky dělám chyby, které s úctou přiznávám  a na které jsem náležitě hrdá. Protože jen ten, kdo si vlastní chybu umí přiznat, se z ní dokáže i poučit. Život mě občas děsí a nevím co od něj čekat, taktéž jsem na tom i s láskou. Když už jsem si myslela, že je tady někdo, kdo mi ukáže ,že se nemám čeho bát, bylo to naopak. Člověk na mě jen hledal jen chyby aby mi je mohl náležitě vyčíst a pak se ještě divil, že jsem hledala spásu jinde a také, že jsem se upla na někoho jiného.
A proč se mi pořád někdo snaži namluvit, že se chovám špatně ? Co je tak špatného na tom, že chci na vlastní kůži pocítit to, co znám jen z vyprávění ? ,,Lásku"..Tu lásku s velkým l ?Tu, která se neptá? Tu, ve které nebude čas ani místo na faleš, přetvářku, ani nevěru? Ne jen být s někým proto, že ,,Nám to sluši" nebo proto, že ,,By jí to mrzelo" .Chci zažít lásku, která bude tak silná, že na takové malichernosti, jako jsou třeba hádky, vůbec nezbyde čas ?Tu ve které budem žít jen jedna pro druhou a ne vždy jen ta jedna pro tu druhou a ta druhá, pro tu třetí, jako jsem to zažívala dosud?Milovat se s touhou pramenící z lásky a ne z lásky pramenící z touhy...Zachvět se při každém pohledu a ne hledět na to, jak se vaše láska chvěje pod očima jiné...Tančit v extázi, ne být kritizována za každičký plně nedospělý pohyb...Společne hasit plameny vášně, ne stále vyhledávat někoho třetího, kdo vám s těmi plameny pomůže. Lásku, která je tprělivá a laskavá, není žárlivá, nenádýmá se, nechová se neslušně, nevyhledává vlastní zájmy, nedá se vyprovokovat, neraduje se z nespravedlňosti, ale těží z pravdy, ale hlavně tu, která všemu věří, vše chápe, všechno snáší, pro vše trpí, ve vše doufá a vytrvává a hlavně tu, která nikdy a v ničem neselhavá ..Nesobecky cítít a činit věci, které vedou k dobru té druhé bez ohledu na to, zda si to příjemce zaslouží, či nikoli..
Jsem snílek, protože něco takového neexistuje ? Blázen, protože v dnešním světě už na takové hlouposti nezbýva čas ? Cvok, který si myslí, že může mít při svém postavení, věku a orientaci právo na něco, co mohou mit jen ti vyvolení ? Či snad parchant, že to vše chci ? Nejspíše ano. Ale dle mého, jestliže mluvim lidským a andělským jazykem, ale nemám lásku, stala jsem se zvučicími činely. A jestliže mám dar prorokování a jsem seznámena se všemi posvátnými tajemstvími a vším poznáním  a jestliže mám všechnu víru, abych přesazovala hory, ale nemám lásku nejsem nic. A jestliže dávám všechen svůj majetek, abych nakrmila jiné, a jestliže vydávám tělo, abych se chlubila, ale nemám lásku, vůbec mi to neprospívá.

napsal/a: Ske_c 22:02 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Stacy 02.01.2009 21:03:39

maki, mluvíš mi z duše...až mooc:( ale já bych byla radši nešťastně zamilovaná, než nemilovat vůbec:(