Souxie

09.Květen 2007

Anime Fest 2007 z mého pohledu

Datum konání: 5-6. května 2007

Místo: Kino Art/Scala

Vstupné: 100Kč na oba dva dny

Zdarma: klíčenka, festovní zin

Ročník: letos čtvrtý

Minulý rok jsem se dozvěděla o téhle akci zrovna pár dní po té, co proběhla a řekla jsem si, že příští rok určitě půjdu, a taky že jsem nakonec šla a vůbec toho nelitovala. Počasí festu ale vůbec nepřálo, zatažená obloha, občas smrákalo a teplota mohla být taky mnohem vyšší. Ráno v sobotu kolem devátí jsem se zbalila a podle stručných instrukcí se hodlala dostavit na místo konání. Nebýt dvou dívenek představující Cosplay, co šly přede mnou, bych to zapadlé malé kino asi vůbec nenašla. Pak ale nastal trochu šok, pak překvapení. Hned co jsem vešla do velkého sálu mi zmrzl úsměv na rtech. Narvaná sedadla, plné schody. Člověk mohl tak maximálně stát nebo si nepohodlě sednout kamsi do chumlu a doufat, že uvidí přes stovky hlav před ním. Volila sem oba dva způsoby a pravidelně je střídala. Jak jsem se na konci festu dozvěděla, letos přišlo +- 800 lidí a protože minulý rok to byla asi polovina, organizátoři s takovým návalem nepočítali a nutně to muselo nějak takhle dopadnout. Po soutěži v Cosplay jsem se přesunula plna nadějí do Scaly. Další překvapení. Mnohem větší kino bylo také skoro obsazené a tak sem byla ráda, že jsem po pár minutách našla jedno volné místo.

 Stihla jsem Anime Kvíz, který byl opravdu humorný. Zvlášť videoukázky. na jedné z nich seděla dívčina opřená o zeď a další vedlejší děj. Otázka na konci zněla: ,,Byla dívka na snímku živá, nebo ne?" Tady opravdu nebyly nutné znalosti z Anime seriálů

Stihla jsem pouze jednu přednášku ale věřím, že ostatní byly stejně dobré jako Silné ženy v anime. Při ní jsem se opravdu zasmála stejně jako celý sál.

Někteří přespávali v kině, nebo se snažili vydržet celou noc vzhůru, ale já volila druhou možnost a přespala jsem u babičky, kterýá byla tak hodná a připravila mi na jeden den nocleh  Další den brzo ráno jsem vyrazila na tři poslední snímky, které jsem si záměrně vybrala: Zone of Enders, Death Note a Romeo a Julie. Všechny tři byly opravdu na úrovni a nejzajímavější mi přišel Death Note.

Celý Anime Fest hodnotím jako velmi vydařený, až na ten šílený počet lidí. Příští rok přijdu určitě znovu a doufám, že i vy!

Autor: Souxie v 17:47 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář