Souxie

09.Květen 2007

O čem to je?

Gunslinger Girls

Představte se že vemete 13-letou dívku která skoro umírá a uděláte z ní dokonalou zbraň na zabíjení. Tak přesně o tom pojednává třinátidílné anime Gunslinger Girl. Celá série se odehrává v Itálii a jde zhruba o to že se italským vědcům podařilo vymyslet speciální tělní vylepšení jako syntetické svaly a podobně. Problém je v tom že tyto Zlepšení zkracují délku živata a navíc čím starší je subjekt tím menší je šance že se operace povede a proto se vybrali dívky s vážnými zdravotními nebo jinými problémy. Tak o tomhle to zhruba je, každé dívce která byla takto opatřeno je přidělen jeden agent a spolu tvoří tým takzvané "Fratello" což v překadu z Italštiny znamená sourozenci. Celá série řeší psychologické a duševní problémy dívek i jejich "bratrů". Jako žánr bych to označil jako Akční-psychologické anime. Ale nebojte akce nezabírá tolik místa v dílech, neruší a je velmi vyvážená a kvalitní!
Nyní vás seznámím s jednotlivými Fratelly.

Henrietta a José
Henrittě byla jediným přeživším brutální vraždy celé její rodiny po níž byla navíc hned několikrát pohlavně zneužita hned vedle těl jijích rodičů. Jediné na co myslela v tů chvíly byla sevevražda.Po vymazání paměti operaci a tréninku se stala členkou posledního Fratella a jejím "starším bratrem" se stal José. Časem se během příběhu ukázalo že že pro Josého nebude váhat zemřít. Henrietta je tichá dívka se velmi příjemnou a jemnou povahou pokud ovšem nejde do akce. V ní je chladnokrevná a plní rozkazy.
Hlavní zbraní Henrietty je FN P-90 kterou nosí v pouzdře od houslí.

Henrietta

Rico a Jean
Rico byla postižená nemocí kvůli které se nemohla hnout z nemocničního lůžka, tudíž nezná okolní svět ani jak to v něm chodí. Proto když se jí dostalo možnosti získat nové tělo její rodiče podepsali všechny potřebné dokumenty, podstoupila operaci a odešla na akademii k ostatním dívkám její spolubydlící je Henrietta a jejím Bratrem se stal Jean, muž který se nebojí vzít na sebe zodpovědnost , ale vyžaduje absolutní poslušnost a skoro dokonalost. I přesto je Rico spokojená a užívá si prakticky všechno co se na akademii učí ať už je to trénink sebeobrany, střelba anebo klasická literatura dokáže najít ve všem to nejlepší.
Rico funguej ponejvíc jak odstřelovač a k tomuto účelu jí slouží puška SVD - Dragunov.

Rico



Triela a Hilshar
Jak se mezi Fratella dostala Triela se v anime přímo nedozvíte ale je o tom zmínkav jednom díle a tudíž vám nechci nic prozrazovat. Triela je nejstarší ze všech dívek. Je velmi přátelská ale nebojí se někomu dát nakládačku, výborně střílí a je v boji nejspíš jedna z nejefektivnějších. Jejím bratrem je Hilshar bývalý vyšetřovatel Europolu, je lehce zmatený z Triely dává jí každé vánoce plyšové medvědy, ale jedna věc je jasná záleží mu na ní!
Triela používá buď dvě menší pistole ráže 9mm anebo útočnou pušku G3.

Triela




Tak to byli tři fratella která podle mého sehrála v seriálu největší roli a další osoby už popíšu ve zkratce.

Claes
Jediná z dívek která nemá bratra což je řešeno v jednom dívek mezi Fratella se dostala po autonehodě také její vzpomínky byli vymazány, je poněkud knihomol. Na mise je posílána jen žřidka.
Jako zbraň má automatickou pistoli u které si nejsem úplně jistý názvem ale minimálně vím že je to ráže 9mm na obrázku je s Mp-5 PDW.

Claes

Angela
Další členka fratella jejím bratrem je Marco. Bohužel se u ní operace nevyvedla nejlépe a tak má špatný zdravotní stav a často zapomíná kvůli tomu se k ní Marco chová odměřeně.
Zbraní Ange je Steyr-Aug výborná útočná puška.

Angela

Elsa
Elsa byla v pouze v jednom díle ale myslím že bych jí měl taky uvést byla také členku fratella měla problém se svým bratrem Laurem, který o ní neuvažoval jinak než podřízeném stroji na zabíjení.
Fn-FAL je zbraň pro Elsu.

Tento text byl převzán z blogu http://mangastyl.blog.cz Já sama jsem tento serál neviděla, ale strašně se mi líbí už jen jeho popis a trailery, takže si ho co nejdříve hodlám sehnat!

Autor: Souxie v 18:08 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář