Killerpilze
Publikováno: 17.Říjen 2007
v 14:23



Autor: Strady

komentáře (0)
Paul van Dyk
PAUL VAN DYK

Paul se narodil 16. prosince v Eisenhüttenstadte. Dostal se do Berlína, kde se tehdy konali první technoparty. Paul byl okouzlen zvukovými efekty a atmosférou nového stylu. A tak se roku 1991 rozhodl, že se stane DJ. Paula si vyhlédl pořadatel Dubmission-Parties, který mu dal příležitost hrát v jeho podniku Turbine. Jeho debut byl vynikající. Brzy se dostal na oči Berlínské klubové scény. Hudba, kterou Paul produkuje je čistě jeho práce a díky tomu, že na různých párty dokáže rozpoutat opravdové šílenství, začal dostávat pozvánky do nejprestižnějších Berlínských klubů.

V roce 1992 vyšel na labelu MFS jeho první projekt "Visions of Shiva". Tento projekt vytvořil Paul van Dyk spolu s Cosmic Baby. Paul si získal velký respekt remixy pro projekty jako Humate, New Order, Dance 2 Trance, Sven Väth, Age of Love, Amen, Sunday Club...jako i jeho vlastními produkcemi. Brzy si Paul získal obrovské množství fanoušků a postupně se dostával do paměti i v ostatních velkých světových městech jako
jsou: New York, Orlando, Atlanta, Londýn, Paříž, Praha, Sydney, Řím, Singapur...
Jeho domácím klubem se stal E-Werk klub v Berlíně, kde každý měsíc pořádal párty se speciálními hosty jako například Sasha, Carl Cox, John Digweed, Darren Emerson, Nick Warren, Francesco Farfa...

V roce 1996 Paul van Dyk pořádal při příležitosti představení svého nového alba "Seven Ways" turné po Německu. Reakce na tuto skutečnost byly masové, a tak se dostal do pozornosti celostátních a mezinárodních rádii. Ukázky z alba si hrávali v rádiích, DJ-ové zařazovali skladby do svých DJ-setů, televize jako MTV, Deutsche Welle/NTV odvysílali mnohá interview s tímto skvělým hudebníkem. Stejně tak zareagoval i anglický tisk. Album "Seven Ways" bylo vyhlášeno jako číslo jedna v DJ Magazine, který byl doté doby časopisem orientovaným jen na anglické a americké hudebníky. V Německu dobil Media Control Charts a v žebříčku Saturn Sales Charts vyskočil na 6. místo. Single "Beautiful Place", "Forbidden Fruit" a "Words", které zremixovali světově uznávaní producenti jako Salt Tank, BT, Quattara nebo Curve, se dostali na přední příčky German Dance Charts a English Sales Charts.
Paul van Dyk zaznamenal v roku 1998 velké úspěchy. Mezi ty nejvýraznější patří výroční vyhlašování DJ's Top 100 anglického magazínu o taneční hudbě DJ Magazine, kde skončil na 6. místě. Zároveň se stal nejlepším mezinárodním DJ v hlasovaní irského časopisu Bassline.
V roce 1998 vydal troj-CD nazvané "Vorsprung Dyk Technik", které obsahovalo zatím největší ním vydanou sbírku jeho remixů. Spolu je jich na tomto CD třicettři (33). Od klasických skladeb jako "Humate - Love Stimulation", "Joe T. Vanelli - Playing With The Voice In Germany" až po tehdy aktuální hity jako například "Binary Finary - 1998" a nebo Paulův vlastní singl "For An Angel" v remixu E-Werk club mix. Toto troj-CD ukázalo, proč se Paul van Dyk stal jedním z nejvíce žádaných producentů na světě.
V roce 1999 ho DJ Magazine vyhlásil mezi 50 mezinárodními producenty za nejlepšího a jeho sídlo v Sheffieldském Gatecrashery se umístilo na pěkném 2. místě mezi nejlepšími nočními kluby v hlasování Muzik Magazine. Úspěch jakoby neměl konce - Paul van Dyk se stal nejlepším mezinárodním DJ-em roku 1999 hned dvakrát. Této pocty se mu dostalo na výročním vyhlašování cen Musik Awards a v hlasování časopisu The Ministry of Sound.

Odkazy na stránky, kde Paula van Dyka také najdete:

www.paulvandyk.de - Paulovy osiciální stránky

www.senzaparty.net - informace o všemožných dj's a o jejich vystoupeních jak bývalých tak budoucích.

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

O autorovi

Autor blogu
Autor: Strady
Region: České Budějovice
O mně:
Můj profil

Poslední články

Archiv

Přátelé

Credits

Template e grafica by
IN ARIA... & kiocciola

Risorse grafiche by
Lunarea's Graphics

Distribuito su
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE