Blog o dětech

Jaké hračky jsou vhodné pro rozvoj dítěte

Autor Tamca23 | 04.Prosinec 2019 | 12:04

Předpokládám, že není moc maminek, které nad nákupem hračekvýrazněji uvažují z hlediska vhodnosti pro správný rozvoj dítěte. Ani jájsem nebyla opak, ale pak jsem se začala o toto téma více zajímat a došla jsemk tomu, že správný výběr hraček je pro vývoj dítěte velmi důležitý achtěla bych se s Vámi podělit o pár rad v tomto směru. Osobně ráda nakupuji hračky na bestmimi.cz, nebo u nás v Dráčikovi, ale vlastně je mají skoro všude stejné a liší se jen cenově, takž o to až tak nejde. Nicméně tyto 2 prodejny patří k těm nejlevnějším a navíc mají bezva sortiment, takže právě proto tam nakupuji.

Vzdělávací a didaktické hračky, hrací deky

Pro miminka samozřejmě nemá smysl vybírat nějaké výrazněpropracované a složité hračky, které by stejně nepochopily, ale je dobré jepomalu zábavnou formou učit, jak vypadá svět. Než mnoho hraček, tak s nimiradši vyrazte ven, socializujte je s ostatními miminky a zapojujte doživota nejen doma. Vysvětlujte jim, jak se říká té, nebo oné věci. Pokud senedostanete často ven, tak lze doporučit obrázkové knížky, nebo třeba hrací deky s hrazdičkou, na které jsou navěšené hračky, se kterými si mohou hráta tak rozvíjet nejen mozek, ale i celkovou motoriku těla.

Veďte děti k pohybu- pořiďte jim například odrážedlo

Dnešní svět se točí okolo televize, počítače a mobilu, aleje vhodné zařadit do něj dostatek pohybu. Snažte se proto Vaše dítě rozvíjet ipo této stránce. Nejlépe toho dosáhnete tak, že mu dáte hračku, se kterou sibude rádo hrát, ale přitom se bude hýbat. Zajímavou možností je například dětské odrážedlo auto, nebo motorka, které si především kluci zamilují. Budou se takbavit, rozvíjet motoriku a přitom se hýbat a posilovat svalstvo.

Umožněte dětem hrát si na čerstvém vzduchu

Pokud dům se zahradou, nebo máte zahradu alespoň u rodičů,nebo na chatě, pak bcyh určitě nakoupila alespoň nějaké hračky na zahradu, sekterými si můžou děti hrát venku. Když budou mít zábavu na čerstvém vzduchu,tak nebudou mít potřebu sedět doma. Mě osobně se osvědčil dětský stan na hraní ve stylu teepee, který se dá použít doma i venku.

pro tento článek

Přidat komentář

Jméno:Tamca23
Region:Nymburk

Poslední články