MS 2007   09.Květen 2007


Chjo ... kluci co to bylo dneska?Já jsem Vám držela palce a doufala že dovezete ZLATO !
Ve čtvrtfinále skončila účast české hokejové reprezentace na letošním mistrovství světa v Moskvě. Podle očekávání nedokázala v boji o postup mezi nejlepší čtyřku porazit silné domácí mužstvo, největšího favorita celého šampionátu. Vítězství 4:0 bylo pro Rusy dostatečně sladkou odplatou za vyřazení na loňském šampionátu v Lotyšsku. Dvě branky a jednu asistenci si připsal útočník Jevgenij Malkin.
Od šesté minuty hráli Rusové svou první přesilovou hru v zápase a 22 vteřin před návratem potrestaného Klesly otevřeli účet zápasu. Frolov posunul puk do levého kruhu neobsazenému Markovovi a pro něj nebyl problém trefit se pod horní tyčku. V deváté minutě rozpoutali Rusové přesilovkové peklo znovu. Dělovka Aťjušova od modré šla ale mimo a nájezd Zinovjeva si Čechmánek vychutnal.

Puk mezi jeho betony krátce nato nepropasíroval ani Kovalčuk, nicméně Češi se na vlastní kůži přesvědčili o obrovské síle domácího týmu v útoku. Odpovědět mohli ve třinácté minutě, kdy Michálek krásnou přihrávkou před branku vzýval k dorážce Čajánka, jenž ale netrefil puk. Vzápětí si do dobré pozice nabruslil Irgl, Jeremenko včas jeho střele vystavil lapačku.

Úvod druhé třetiny vyšel lépe českému týmu, vyjma dorážky Rolinka si však hráči v bílých dresech vyloženou šanci nevypracovali. Proti Zinovjevovi musel naopak jeden ze svých lepších zákroků vytáhnout Čechmánek a zapotil se i při Grebeškově ráně a dorážce Ovečkina. V polovině zápasu sice Rusové dostali za jeho záda puk podruhé, ale protože byl dosažený rukou, nebyl uznán.

Domácí dokočírovali zápas k vítězství a odvetě za Rigu

Na začátku třetí třetiny Rusové dohrávali přesilovku a ještě ji dokázali využít. Malkin z úhlu nahodil odražený puk na Čechmánka, od jehož betonu se kotouč nešťastně odrazil do branky. Domácí šli dál pevně za vítězstvím - Markov trefil tyčku, střelu Kovalčuka do odkryté branky zastavil až obětavý Čajánek.

Další branky se tak ruský výběr dočkal v 52. minutě po chybě Irgla, který trestuhodně přišel o kotouč. Pro Radulova pak už nebyl problém z mezikruží zvýšit náskok. Když v závěru ještě ujel Malkin a po objetí branky zvýšil na 4:0, ulevilo se kromě samotných ruských hokejistů i těm několika málo pesimistům z řad fanoušků ve vyprodané hale Chodynka. Rusové jsou v semifinále a pokračují v útoku na titul. v Český tým v konečném hodnocení mistrovství obsadí nejlépe sedmé místo, což je nejhorší výsledek v historii.

KLUCI DOUFÁM ŽE PŘÍŠTÍ ROK BUDE ZLATO !!!!!!! napsal/a: Teereez 16:55 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář